ICCJ a confiscat 1,4 milioane de euro din averea fostului director al CFR Călători Alexandru Noapteş

Instanţa supremă a decis confiscarea sumei de peste 6,4 milioane de lei (aproximativ 1,4 milioane de euro) din averea fostului director al CFR Călători Alexandru Noapteş, pe care acesta nu o poate justifica.

novalue
Autor: V.P.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este irevocabilă, urmând ca de la Alexandru Noapteş să fie confiscată suma de 6.364.413 de lei.

"Admite excepţia nulităţii recursului, invocată din oficiu. Constată nul recursul declarat de Noapteş Alexandru, Noapteş Cristina Manuela şi Noapteş Irina Diana împotriva sentinţei civile nr.1604 din 15 mai 2013 a Curţii de Apel Bucureşti- Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal", potrivit deciziei din 11 decembrie a ICCJ.În 15 mai 2013, Curtea de Apel Bucureşti a dispus confiscarea sumei de 6.364.413 de lei, dobândită nejustificat de către Alexandru Noapteş şi soţia acestuia, Cristina Manuela, în perioada 2005-2007, răspundere care a fost extinsă şi în cazul fiicei lor, Irina Diana.

Judecarea dosarului a început după ce, în decembrie 2011, Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a constatat că Alexandru Noapteş şi soţia sa a dobândit nejustificat 6.364.413 lei şi a dispuns sesizarea CAB pentru soluţionarea cererii de confiscare.

Comisia de Cercetare a Averilor a făcut verificări în cazul lui Noapteş în urma sesizării transmise, în august 2011, de către Agenţia Naţională de Integritate, care arăta că fostul director general al CFR Călători şi soţia acestuia nu pot justifica 9.825.978,49 de lei (aproape 2,8 milioane de euro).

Potrivit ANI, diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate de Alexandru Noapteş şi soţia acestuia ar fi din perioada 2005- 2007, când Noapteş a fost director general şi preşedinte al Consiliului de
Administraţie al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Doliu uriaș în lumea sportului! A murit un mare campion la fotbal! A fost un adevărat erou

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

E descoperirea momentului. O plantă otrăvitoare, leacul pentru COVID-19. Rezultatele din laborator sunt promițătoare

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies