Icoanele din biserici, dezinfectate cu spirt de teama coronavirusului. Mesajul Patriarhiei pentru credincioși

De teama raspandirii coronavirusului, Patriarhia Romana isi indeamna enoriasii sa nu mai pupe icoanele in biserica si sa-si aduca propriile lingurite pentru impartasanie. Totodata, ca sa evite aglomeratia din locasele de cult, oficialii Bisericii Ortodoxe Romane isi sfatuiesc credinciosii sa nu mai vina la slujbe, ci sa le priveasca la televizor sau live, pe internet.

Distribuie pe:

fara descriere


In articol:

Aceleasi masuri le-a luat si Arhiepiscopia Romano-Catolica. Intre timp, in biserici, icoanele se dezinfecteaza cu spirt de trei ori pe zi.

Cu un dezinfectant intr-o mana si cu o carpa in alta, angajatii Catedralei Mitropolitane din Timisoara sterg toate icoanele cu mare grija. De cand au auzit ca virusul din China a ajuns si la noi, se tem ca potentialii purtatori ar putea sa infecteze sarutand, rand pe rand, aceleasi chipuri sfinte.

Icoanele din biserici, dezinfectate cu spirt de teama coronaviruslui

In bisericile din Timis, obiectele si icoanele sunt dezinfectate de 3 ori pe zi. Unele au fost acoperite cu geam de plastic sau sticla ca dezinfectantul sa nu distruga pictura icoanei.

Virusul care a creat panica nu-i tine insa, pe credinciosi, departe de cele sfinte. Enoriasii vin si se roaga ca tara noastra sa fie ferita de epidemie.

Si in biserica baptista din Comuna Giroc se face curatenie mai intens.

Sute de primarii din intreaga tara au suplimentat substantele de dezinfectie iar functionarii publici trebuie sa asigure curatenia in fiecare cladire.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate