Iei anticonceptionale? Uite la ce riscuri te expui

Medicii atrag atentia asupra pericolelor la care se expun femeile care iau anticonceptionale.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descrierePotrivit unor noi studii, femeile care iau anticoncepţionale pe cale orală mai mult de trei ani au un risc dublu de a face glaucom faţă de cele care nu recurg la această metodă contraceptivă.

Riscul creşte indiferent de pilula contraceptivă folosită, afirmă doctorul Shan Lin de la Universitatea California din San Francisco (SUA), principalul autor al studiului desfăşurat pe 3.406 femei de peste 40 de ani, din 2005 până în 2009, notează Agerpres.

"Următoarele studii ar urma să stabilească legătura cauză-efect între folosirea anticoncepţionalelor orale şi glaucom", a spus profesorul de oftalmologie, care şi-a prezentat studiul la conferinţa anuală a Academiei Americane de Oftalmologie.

"Femeile care iau anticoncepţionale orale timp de trei ani sau mai mult ar trebui să fie examinate oftalmologic cu regularitate, mai ales dacă prezintă şi alte riscuri de glaucom", a arătat el.

Glaucomul, una dintre principalele cauze ale orbirii, care afectează circa 1% din persoanele de peste 40 de ani, este o boală cronică provocată de distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic şi are cauze diferite, cea mai frecventă fiind creşterea anormală a presiunii intraoculare (PIO).


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate