LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Iei medicamente in aceasta perioada? Ai grija ce mananci! Unele combinatii pot UCIDE!

Grapefruitul este un fruct cu multe calitati, care poate preveni multe boli, si pe care il consumam foarte mult in perioada Sarbatorilor. Acesta ajuta mult in prevenirea cancerului de san si a celui de prostata datorita proprietatilor pe care le are. Dar in combinatie cu multe medicamente poate deveni foarte periculos pentru sanatate. Mai mult, potrivit profesorului Menicicopschi, exista cateva combinatii de alimente-medicamente care pot fi mortale!

Distribuie pe:

fara descriereAtentie mare atunci cand sunteti sub un tratament medicamentos! Grapefruitul, un fruct des consumat in perioada Sarbatorilor, poate deveni extrem de periculos  in combinatie cu medicamente anxiolitice, antidepresive, antialergenice, antihistaminice, antivirale, antiaritmice cardiac, anticoagulante, imunosupresoare, antihipertrofice prostatice, antialgice, antibiotice, hormoni, stimulenti, anticonceptionale si in combinatie cu medicamentele destinate tratarii urmatoarelor: maladii cardiace, accident vascular cerebral, epilepsie, cancer, tuse, raceala, SIDA-HIV, hipertensiune arteriala, blocanti ai canalelor de calciu, disfunctii erectile, hipercolesterolemie, astm şi emfizeme, explica dr. Menci pe site-ul doctormenci.ro

Pe langa combinatiile nefaste dintre grapefruit si medicamente, exista foarte multe asocieri nerecomandate intre medicamente si alimente, care, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne pot face extrem de rau si chiar ne pot ucide! Asadar, iata ce alimente nu aveti voie sa consumati atunci cand va tratati cu urmatoarele medicamente:

-         Asocierea medicamentelor antidepresive cu branzeturile fermentate, cu vinul sau berea poate declansa crize severe de hipertensiune arteriala.

-         Urzicile, spanacul, patrunjelul, salata şi toate alimentele care contin cantitati mari de vitamina K nu trebuie consumate de cei care fac tratamente cu medicamente anticoagulante, salcilati, aspirina si mai ales cei care au in antecedente un accident vascular cerebral sau infarct.

-         Carnea de ton poate provoca manifestari alergice in cazul celor care urmeaza un tratament cu izoniazida, administrata impotriva tuberculozei.

-         Carnea pregatita la gratar, pe carbuni, genereaza o substanta toxica, cancerigena care creste activitatea unei enzime. Prin inductia si cresterea activitatii acestei enzime unele medicamente sunt metabolizate si se elimina mai rapid, scazand astfel eficienta unor antiasmatice, a unor analgezice, antidepresive, antipsihotice, inhibatoare virale utilizate în tratamentul HIV-SIDA.

-         Sunatoarea nu trebuie folosita de cei care fac tratament cu medicamente tonicardice, antiasmatice, antiulceroase, imunodepresive, contraceptive orale, medicamente anti-SIDA.

-         Laptele şi produsele lactate nu trebuie consumate cand sunt administrate antibiotice, deoarece ionii de calciu, magneziul si fierul continute de lapte impiedica absorbtia tetraciclinelor din tractusul digestiv.

-         Sarea de bucatarie nu trebuie consumata in tratamentele cu medicamente cortizonice, deoarece creste riscul de retentie hidrosalina si astfel pot sa apara edeme, hipertensiuni arteriale sau va fi afectat cordul. Sarea scade eficienta statinelor şi antidepresivelor.

-         Zaharurile si alimentele dulci nu trebuie asociate cu medicamentele pe baza de cortizon, deoarece creste riscul de aparitie a diabetului zaharat.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate