Ieri, 18 octombrie, a fost o zi dureroasa pentru Florin Calinescu! Afla si tu de ce a varsat o lacrima alaturi de fiul sau

Luca, fiul cel mic al lui Florin Calinescu, s-a sinucis in aprilie 2012.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereCeea ce multa lume nu stie deoarece nu este o sarbatoare mare, este ca ieri, 18 octombrie, a fost Sfantul Luca. Daca inainte Florin ar fi avut motiv de bucurie si petrecere, acum a plans alaturi de fiul sau cel mare, Petre.

Ziua de 18 octombrie este marcată, în calendarul ortodox, de sărbătoarea Sfântului Luca şi aduce cu sine o serie de tradiţii şi superstiţii populare.

În ziua Sfântului Luca (Lucinului) se săvârşeau rituri menite să determine îndepărtarea lupului din preajma turmelor de oi. Era interzisă scoaterea gunoiului şi a cenuşii din vatră, pentru ca lupii să nu găsească cărbuni aprinşi, care le-ar fi favorizat fecunditatea. De asemenea, în ziua cu pricina nu se pronunţa cuvântul lup, termenul fiind înlocuit cu cel da gadină. Erau sistate totodată şi activităţile ce implicau prelucrarea lânii şi a pieilor de oi. Aceste practici populare se intersectau cu cele religioase, întrucât oamenii ţineau post negru pentru a fi feriţi de lupi, informeaza b365.ro.

Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca este cel de la care avem cea de-a treia Evanghelie şi Faptele Apostolilor – a cincea carte a Noului Testament. Sfântul Luca era originar din Antiohia Siriei, fiind un om cu o aleasă educaţie, de profesie medic. Era un bun cunoscător al filosofiei, dar şi un talentat artist plastic. Toate aceste talente avea să le pună în mod strălucit în slujba credinţei creştine. În căutarea adevărului, el ajunge la Ierusalim unde Îl cunoaşte pe Iisus. Apropierea de EL i-a schimbat cu totul destinul căci, de la vindecarea trupească a pacienţilor săi, Luca avea să se dedice cu totul celor spirituale.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate