Il consumam aproape zilnic, insa putin dintre noi stim cate beneficii pentru sanatate are patrunjelul!

Patrunjelul este extrem de important pentru prevenirea cancerului in doua zone in care exista celule care se divid rapid: colon si cervix.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereFrunzele de patrunjel sunt o sursa exceptionala de vitamina C si clorofila, cu efect dezinfectant si dezodorizant al cavitatii bucale, combatand halena orala (patrunjelul este cel mai bun in combaterea mirosului de usturoi). De asemenea, protejeaza corpul uman impotriva poliartritei inflamatorii. Patrunjelul trebuie consumat crud, in cantitati generoase, neavand nicio contraindicatie, prepararea lui optima fiind in salate. Salata de patrunjel fara cous-cous este acceptata in celiachie; fara iaurt devine mancare de post”, spun specialistii site-ului doctormenci.ro

Sugestii de preparare a unei salate de patrunjel:

-         Se poate adauga cous-cous obtinut din macinarea graului dur sub forma de gris. Acesta se umezeste cu apa si ulei de masline, se formeaza mici cocoloase care se pun la uscat pentru cateva zile, dupa care se fierb la aburi pana se inmoaie si se umfla, ramanand insa separate.

-         Asemanator cu cous-cous-ul este bulgur-ul, care se obtine tot din grau dur germinat, fiert in aburi, uscat si apoi zdrobit in forma de sparturi.

-         Salata preparata cu adaos de cous-cous sau bulgur este un fel de mancare sanatos, foarte popular in nordul Africii, cunoscut sub denumirea de Taboulé (Tabuleh), potrivit climatului cald sau anotimpului calduros. In plus, la prepararea Taboulé-ului se mai adauga menta si ardei iute, dupa gust.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate