Imagini îngrozitoare au fost postate pe Instagram, sâmbătă seara. Protagonistă este o minoră de 13 ani care maltratează un cățel. Fetița îl strânge de gât cu o lesă, în timp ce-l aruncă în aer și-l învârte. Scenele sunt demne de filmele de groază și nimeni nu s-ar gândi vreodată că o fetiță îi poate face asemenea lucru unui bichon.
Internauții sunt șocați și nu le vine să creadă. Comentariile sunt jignitoare la adresa copilei minore, care a fost capabilă de un asemenea gest, demn de dispreț. Momentan, nu se știe locația exactă unde a avut loc incidentul îngrozitor, însă cele două copile din filmare se numesc Paraschiva și Denisa. Ambele au 13 ani. Filmarea devine virală, iar cel mai probabil va intra curând în atenția oamenilor legii.
O copilă maltratează un cățel[Sursa foto: Instagram]
România va avea Poliția Animalelor
Marcel Vela anunța, în urmă cu ceva timp, proiectul Ordonanței de Urgență prin care este pusă în dezbatere publică înființarea Poliției Animalelor. Ministrul de Interne a prezentat proiectul înființării Poliției Animalelor. Principalele prevederi ale proiectul spun că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, dar și că polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.
„ Acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”, este prevăzut în proiect.
Polițiștii pot interveni dacă vor constata existența situației de pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă din:
a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile prevăzute la alin.(2)
sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;
c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;
e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.
În cazurile în care nu se poate interveni la timp pentru salvarea animalelor, se prevede că „în situația în care este necesară curmarea suferințelor fizice inutile ale animalului rănit, serviciile publice, prin medici veterinari, efectuează eutanasia acestuia la fața