Imagini cumplite în Kazahstan! Sute de cai au murit de foame și sete

Kazahstan se luptă cu o secetă cumplită de trei ani, iar locuitorii au ajuns în situația în care nu au cu ce hrăni animalele.

Imagini cumplite în Kazahstan! Sute de cai au murit de foame și sete
Secetă în Kazahstan[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Kazahstan se confruntă cu o secetă extremă care durează de trei ani, dar și cu sute de cai care au murit de foame și sete și se descompun pe pășunile din vest.

Sute de cai au murit de foame și sete în Kazahstan

Pășunile din vestul Kazahstanului s-au transformat în cimitir pentru animale, după ce sute de cai au murit din cauza lipsei de mâncare și apă. Locuitorii regiunii se confruntă de trei ani cu o secetă cumplită, iar lipsa ierbii a făcut ca prețurile fânului și orzului să explodeze.

Citeste si: Experții ONU avertizează că urmează ani grei din punct de vedere climatic: “Tot ce e mai rău urmează să vină”

„Am avut doi, trei ani de secetă, aproape trei ani. Iarba n-a mai crescut ca altădată, dar niciodată n-a fost așa de rău ca anul acesta. A rămas doar iarba neagră, cum îi zicem noi”, a spun Gabidolla Kalinbaiuli, proprietar de herghelie.

Aceștia sunt disperați și simt că nu sunt ajutați, nici măcar de autorități, deși au cerut în repetate rânduri ajutor. Seceta cumplită a făcut ca prețurile fânului și orzului să crească foarte mult, iar singura soluție de a-și hrăni animalele este amestecul din fân și

bucăți de carton îmbibat cu apă.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Imagini cumplite în Kazahstan! Sute de cai au murit de foame și sete

„De când a început seceta, mi-au murit 20 de cai și o cămilă. Dacă mor pe câmp, nici nu mai putem să-i aducem în sat ca să raportăm moartea lor. Dacă autoritățile mi-ar da o cisternă pe zi sau măcar la două sau trei zile, aș putea avea grijă de animale”, a adugat Gabidolla Kalinbaiuli.

Apa salvatoare, la câțiva zeci de kilometri 

Soluția pentru a ieși din aceast coșmar se află la câțiva zeci de kilometri de apele Mării Caspice, acolo unde se află apă, însă pentru ca acești locuitori să beneficieze de aceasta ar trebui să existe stații pentru desalinizarea apei.

Conform experților, dezastrul din Kazahstan este provocat de încălzirea globală, ținând cont că la fiecare 10 ani temperatura de aici a crescut cu 0,3°C.

„Creșterea temperaturilor s-a resimțit diferit în anumite anotimpuri, în diverse regiuni, dar la nivelul Kazahstanului temperaturile au crescut în medie cu 0,3°C în fiecare deceniu”, explică Svetlana Dolghih, expert climatolog.

Citeste si: Nu vom mai avea zăpadă în următoarele decenii? Ce schimbări de climă vor avea loc în România

În urma acestei situații, guvernul kazah a transmis că va trimite fermierilor rezerve de orz, însă prea târziu pentru peste 1.000 de animale moarte și alte mii în pragul morții, dar și pentru crescătorii de cai și vite, aflați deja în faliment.

SURSE: digi24.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Greta Thunberg, în război cu industria modei. Acitivista de mediu consideră că producerea masivă de haine poluează planeta şi contribuie la schimbările climatice

Nicoleta Nucă se gândește la adopție. Artista are în plan să înfieze doi copii, după cererea în căsătorie: „Este dovada supremă de iubire”

S-a hotărât! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi de restricții, care vor intra în vigoare de luni. Masca de protecție va fi obligatorie peste tot

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Apocalipsa e aproape! Semnul unei alte pandemii a șocat oamenii de știință. E crunt

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies