Imagini revoltătoare în vamă! Mii de români, blocați în drum spre Germania din cauza restricțiilor de călătorie

În ultimele 24 de ore, mii de români care n-au putut să ia avionul spre Germania au încercat să iasă din țară prin vămi numai că restricțiile impuse de vecini îi întârzie enorm.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

fara descriere

Pe celălalt sens, încă pe-atâția conaționali intră în România dar n-ajung departe pentru că măsura carantinării îi va ține departe de cei dragi, în zilele de Paști. Îngrijorătoare sunt ambele fenomene, spune un profesor universitar din Cluj, care se teme că neimplicarea statului în sectorul agricol se va vedea la toamnă.

Cu hârtii în mâini, care atestă că muncesc peste hotare, acești oameni așteaptă de două zile să părăsească România. Granița cu vecinii maghiarii au trecut-o cu documente doveditoare că nu sunt bolnavi însă, la scurt timp, au fost întorși din drum.

fara descriere

Românii au și-așa drum greu spre statele din Vest, vecinii maghiari deschid granița doar trei ore în fiecare seară, între orele 22 și 1 noaptea, iar numărul celor care ies din țară cu destinația Germania este limitat. Cei care n-apucă să treacă trebuie să aștepte în parcări, 24 de ore, până la următoarea tură. Ministrul Marcel Vela a promis că va rezolva problema pe cale diplomatică.

14 000 de persoane au tranzitat vămile din țară, în ultimele 24 de ore. Pe sensul de ieșire, au fost 6 600, iar pe cel de intrare în România, aproximativ 7 300, toți aflați acum în carantină instituționalizată. Pe calea aerului au mai ajuns, duminică seară, în Germania aproximativ 180 de români. Cu același avion ar fi vrut s-ajungă la muncă și mai mulți suceveni.

fara descriere

Citeste si: Pro România propune prelungirea stării de urgenţă până la 1 mai. Ce s-ar întâmpla după această dată
Pasibili de amendă, sucevenii care au vrut să părăsească țara le-au spus autorităților că primarul le-a permis să plece. Ca dovadă, au avut la ei adeverințe, semnate de edil.

Mii de români au ajuns în ultimele 5 zile în Germania la cules de sparanghel. Într-un reportaj pe larg, publicația Bild spune povestea unui fermier care ales să angajeze 60 de români pentru că, spre deosebire de conaționalii săi, semenii noștri nu se plâng de dureri de spate.În lipsa unor măsuri care să-i integreze în sectorul agricol românesc, ai noștri pleacă după câștig. Și mâine sunt pogramate zboruri către Germania și Olanda, iar avioanele urmează să decoleze din Cluj și Iași.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate