Imagini sfâșietoare pe aeroportul din Kabul. Mamele disperate își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă, pentru a fi salvați de soldați

Situația terifiantă în urma preluării puterii de către talibani, în Afganistat, face înconjurul lumii.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Scene îngrozitoare s-au desfășurat pe aeroportul capitalei Afganistanului, în timp ce sute de oameni încearcă cu disperare să scape și să fugă.

Bebeluș aruncat de mamă peste gard, în aeroportul din Kabul

Mamele disperate își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă, pentru a fi salvați de soldați
Mame afgane disperate și-au aruncat bebelușii peste sârmă ghimpată pe aeroportul din Kabul[Sursa foto: Captură YouTube]

Mame afgane disperate și-au aruncat bebelușii peste sârmă ghimpată pe aeroportul din Kabul, în timp ce implorau parașutiștii britanici să-i ducă în siguranță.

Citeste si: Cea mai tânără femeie primar din Afganistan, marturie emoționantă: „Ne vor ucide...”

Filmările sfâșietoare arată momentul în care un bebeluș este trecut deasupra unei mulțimi într-o încercare sfâșietoare de a-i oferi o viață mai bună.

Un alt ofițer militar de vârf a vorbit despre ce se întîmplă, la Sky News: „A fost groaznic, femeile își aruncau bebelușii peste sârmă de ras, cerând soldaților să-i ia, unii au fost prinși în sârmă.

Citeste si: Premierul României, despre misiunea de aducere acasă a românilor din Afganistan: ”Este în desfășurare”

Scene violente s-au desfășurat pe una dintre rutele către Hamid Karzai International, în timp ce oamenii încearcă să scape de un viitor sub grupul militant.

Intrarea în hotelul Baron a devenit punctul central în care afganii care caută refugiu în Marea Britanie s-au adunat în speranța de a putea scăpa de ghearele talibanilor.

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu cei 27 de români rămași în Afganistan?! Ministrul de Externe a făcut anunțul: ”Am pregătit un avion militar”

Oamenii încearcă să scape de un viitor sub grupul militant
Situație disperată în Afganistan[Sursa foto: Captură YouTube]

Un ofițer a declarat pentru The Independent: „Mamele erau disperate, erau bătute de talibani. Au strigat,„ salvează-mi copilul” și i-au aruncat pe copii. Unii dintre bebeluși au căzut pe sârmă ghimpată. A fost îngrozitor ce s-a întâmplat. Până la sfârșitul nopții nu era niciun bărbat printre noi care să nu plângă”.

Marea Britanie evacuează în prezent cetățenii britanici și afganii care au lucrat pentru guvern în timpul războiului de 20 de ani.

Numărul celor disperați să scape crește pe zi ce trece, chiar și cei care nu au hârtii cer să fie transportați cu avionul într-un loc de siguranță.

Citeste si: Imaginile disperării în Afganistan. 640 de oameni s-au îngrămădit într-un singur avion Globemaster, pentru a fugi din calea talibanilor

Cum arată viața cetățenilor în Kabul după venirea talibanilor. Ce sunt obligați să facă bărbații și femeile

Mame afgane disperate și-au aruncat bebelușii peste sârmă ghimpată pe aeroportul din Kabul
Oamenii încearcă să scape de un viitor sub grupul militant[Sursa foto: Captură YouTube]

Viața în capitala afgană se schimbă de la o zi la alta după ce talibanii au preluat puterea. Deși talibanii susțin public că vor respecta drepturile omului, în realitate lucrurile sunt terifiante.

Malik Mudassir, corespondentul BBC la Kabul, a povestit ce se întâmplă în prezent după venirea talibanilor. Acesta spune că bărbații nu mai au voie să se bărbierească, iar femeile nu se mai prezintă la muncă.

„Seara trecută, un grup de 28 de talibani înarmați au venit la hotelul unde sunt cazat și au cerut mâncare. Angajații erau neliniștiți.

Uite, noi trebuie să asigurăm securitatea aici. Oricine poate veni aici cu o pușcă și să spună că e taliban, dar ar putea fi niște hoți. Așa că de ce nu ne spuneți cu cine sunteți, ca să știn cine e taliban și cine nu? Știți mai bine ca noi cum merg lucrurile, le-a spus șeful echipei de securitate a hotelului.

Bineînțeles, oamenii au primit mâncare. Mai târziu am încercat să comand ceva prin room service, dar mi-au spus că talibanii au terminat tot.

Citeste si: Talibanii pot schimba denumirea Afganistanului. Mii de afgani așteaptă la cozi uriașe pentru a părăsi țara

Acum câteva zile, erau dușmani. Hotelul era plin de gărzi în uniformă care trebuiau să ne apere de talibani.

Acum, talibanii sunt aici: stau afară cu armele la vedere, deschid portierele mașinilor.

După câte observ, angajații bărbați ai hotelului nu s-au mai bărbierit de de câteva zile. Și toate femeile angajate au dispărut. La recepție, room service, cameristele- nu mai sunt femei aici.

Muzica ambientală nu se mai aude în hotel. L-am întrebat pe un angajat de ce și mi-a spus: Prietenii sunt aici, deci gata cu muzica.(...)", a scris jurnalistul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cea mai tânără femeie primar din Afganistan, marturie emoționantă: „Ne vor ucide...”

Preşedintele Afganistanului își dă demisia după ce talibanii au preluat Kabulul. Cine îl va înlocui

Talibanii pot schimba denumirea Afganistanului. Mii de afgani așteaptă la cozi uriașe pentru a părăsi țara

Modele unghii 2022: top 100 de modele care se poartă

Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea posibil așa ceva

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies