Imagini șocante cu miile de morminte ale morților de coronavirus! Una dintre cele mai afectate țări pierde bătălia cu virusul

Brazilia este a doua cea mai afectată țară, din întreaga lume, de coronavirus! Mii de oameni mor zilnic!

 Imagini șocante cu miile de morminte ale morților de coronavirus! Una dintre cele mai afectate țări pierde bătălia cu virusul
Autor: C.C.

In articol:

 Imagini șocante cu miile de morminte ale morților de coronavirus! Una dintre cele mai afectate țări pierde bătălia cu virusul

Cimitirul Vila Formosa, unul dintre cele mai mari din Sao Paulo, se extinde pe zi ce trece după ce mii de oameni mor de coronavirus. Tot mai multe morminte sunt pregătite pentru cei care se sting din viață din cauza COVID-19. Virusul face ravagii în Brazilia, acolo unde mii de oameni mor zilnic. Numărul de contaminări din Brazilia a depășit săptămână trecută pragul de două milioane. Autoritățile braziliene nu mai fac fața numărului mare de decese din cauza virusului necruțător. Brazilia înregistrează zilnic peste 1000 de persoane care-și pierd viața din cauza coronavirusului. 

Citeste si: ȘOCANT! Crisitan Cioacă ajunge iar în fața judecătorilor

Citeste si: Irina Deaconescu a dat vestea cea mare! Cristi Manea, fotbalistul de la CFR Cluj va fi tătic!

Citeste si: Ordinul prin care comuna din Prahova a fost carantinată, atacat în Instanță

 Imagini șocante cu miile de morminte ale morților de coronavirus! Una dintre cele mai afectate țări pierde bătălia cu virusul

Cazurile de coronavirus cresc alarmant în Brazilia

Serviciile de sănătate și cele funerare sunt depășite din cauza numărului mare de morți. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Brazilia a înregistrat 80.120 de decese din cauza COVID-19. Însă atât numărul de contaminări, cât şi numărul de decese par să fie în realitate mult mai mari, dat fiind testarea insuficientă.

Brazilia are 210 milioane de locuitori, iar experții estimează că cel puțin de șapte ori mai mulți oameni sunt bolnavi, iar numărul deceselor ar fi mai mare cel puțin de două ori decât cel anunțat de autorități.

 Imagini șocante cu miile de morminte ale morților de coronavirus! Una dintre cele mai afectate țări pierde bătălia cu virusul

Guvernul brazilian a încercat mereu să minimalizeze situația. Jair Bolsonaro, președintele țării, a caracterizat-o drept "o gripă uşoară" şi a refuzat să implementeze restricţii. Conducătorul țării a fost testat pozitiv cu COVID-19, în urmă cu două săptămâni.

Ce ne sfătuiește MAE în privința plecărilor în Brazilia pe timpul pandemiei de Coronavirus

„Amenințare COVID-19

STARE DE URGENȚĂ

 

 • Întreaga țară este în stare de urgență, dar măsurile de protecție diferă de la stat la stat.    
 • Starea de urgență se declară de către autoritățile fiecărui stat brazilian, în funcție de evoluția pandemiei.
 • Tendința actuală este de relaxare lentă a restricțiilor.

 

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 

 • Intrarea în Brazilia este restricționată pentru cei care sosesc pe cale aeriană, indiferent de cetățenie.
 • Restricția este urmarea recomandării tehnice și motivate de ANVISA (Agenția Națională de Supraveghere Sanitară), din motive de sănătate, legată de riscuri de contaminare cu Covid-19.
 • Restricția de a intra în țară nu se aplică: brazilienilor, născuți sau naturalizați; imigranților cu reședința permanentă, pentru o anumită perioadă sau pe perioadă nedeterminată, pe teritoriul brazilian; profesioniștilor străini aflați în misiune în serviciul unei organizații internaționale, cu condiția să fie identificați în mod corespunzător; angajaților străini acreditați pe lângă guvernul brazilian; transportatorilor de marfă; pasagerilor în tranzit internațional, indiferent dacă sunt sau nu din țările menționate, atât timp cât nu părăsesc zona aeroportului internațional; aterizare tehnică pentru realimentare, când nu este nevoie debarcarea pasagerilor cu cetățeniile menționate la restricții restrânse; pasagerilor cu destinația Brazilia care au conexiune (zbor) pentru alte țări. Nu se aplică restricții pentru soțul, partenerul, copilul, tatăl sau asistentul social al unui brazilian; străinilor a căror intrare este autorizată în mod specific de guvernul brazilian în interes public; purtătorilor Registrului Național al Migrațiilor( imigrant legal, nota ns.).
 • Restricțiile menționate nu împiedică intrarea și permanența echipajelor și angajaților companiilor aeriene din țară, în scopuri operaționale, chiar dacă sunt străini.

 

Dispozițiile referitoare la statele vecine nu se aplică frontierei cu Republica Bolivariană Venezuela.

Începând de la 1 iulie 2020 (Decretul 340/30.06.2020), este permisă intrarea pe calea aerului a unui străin de orice cetățenie care are viză pentru o ședere de scurtă durată, fără intenția de a stabili reședința în Brazilia, sau a celor pentru care au viză pentru activități artistice, sportive sau de afaceri.

Restricțiile la care se face referire în Decretul 340, din 30 iunie 2020, nu împiedică intrarea în țară, pe cale aeriană, a vreunui străin de orice cetățenie care vine în Brazilia în vederea stabilirii reședinței pentru o anumită perioadă și care are o viză temporară în următoarele scopuri:

 

 • I- cercetare, predare sau dezvoltare/activități academică/e;
 • II- studiu;
 • III- muncă;
 • IV- realizarea unei investiții;
 • V- reuniune familială;
 • VI- activități artistice sau sportive cu contract pe durată determinată.

 

 

 

 • În mod excepțional, străinul care se află într-una dintre țările care au graniță terestră (cu Brazilia) și trebuie să o traverseze pentru a utiliza un zbor înapoi, în țara de reședință, poate intra în Republica Federativă a Braziliei cu autorizație de la Poliția Federală, atât timp cât merge direct la aeroport, există o cerere oficială din partea ambasadei sau consulatului țării sale și dispune de biletele de avion corespunzătoare.
 • ANVISA poate dispune prelungirea, modificarea sau ridicarea restricțiilor menționate.

 

Intrarea în țară se poate face doar pe următoarele aeroporturi internaționale:

I- Aeroportul Internațional São Paulo- Guvernator André Franco Montoro (Guarulhos), situat în municipiul Guarulhos, statul São Paulo;

II- Aeroportul Internațional Tom Jobim (Galeão), situat în municipiul Rio de Janeiro.

III- Aeroportul Internațional Viracopos, situat în Municipiul Campinas, statul São Paulo;

IV- Aeroportul Internațional Brasília- Presidente Juscelino Kubitschek, situat în Brasilia, Districtul Federal.

Pasagerul trebuie, înainte de îmbarcare, să prezinte companiei de transport o declarație medicală emisă de o autoritate sanitară locală sau un medic care atestă că nu este infectat cu coronavirusSARS-CoV-2 (covid-19).

Nu există vreo excepție de la respectarea normelor și procedurilor pentru controlul migratorilor, inclusiv necesitatea dovezilor documentare a motivelor călătoriei.

 

 

DREPTUL DE ȘEDERE ÎN BRAZILIA PENTRU CETĂȚENII STRĂINI CARE NU AU PLECAT DIN ȚARĂ  PÂNĂ LA DATA DE 16.03.2020

Pentru cetățenii străini care nu au plecat din Brazilia până la 16.03.2020, dreptul de ședere se prelungește cu perioada situației de urgență determinată de motive de sănătate publică. Prevederea este valabilă pentru vizite, turism etc. Odată cu terminarea stării de urgență, numărătoarea zilelor pentru dreptul de ședere în Brazilia se reia, fără a fi luate în considerare zilele în care Brazilia s-a aflat în stare de urgență.
Informație preluată de pe site-ul Poliției federale braziliene ( http://www.pf.gov.br)

 

MĂSURI PE PLAN INTERN, ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ:

 

 • Marile centre comerciale (de tip mall) sunt deschise, cu program normal pentru produse de primă necesitate și farmacii și, în unele state, cu program redus pentru o parte din magazine, de regulă cele de dimensiuni mai mici sau pentru servicii.
 • Sunt interzise adunările publice cu participare ridicată, iar restaurantele sunt închise în majoritatea localităților. Pot fi interzise vizitele turistice la anumite obiective, plaje etc., din motive de protecție sanitară.
 • Orarul instituțiilor publice este redus.
 • Persoanele din instituțiile publice, cu vârstă peste 60 de ani, pot lucra la domiciliu, dacă este posibil.

 

 

 

Condiţii de călătorie

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Brazilia nu au nevoie de viză de intrare. Perioada legală de şedere este de 90 de zile. Nu este nevoie de viză de tranzit.

Cetățenii români care doresc să rămână în Brazilia pentru o perioadă mai mare de 90 de zile trebuie să obțină, în prealabil, viza de intrare corespunzătoare.

Studenții străini (studii universitare şi post-universitare) pot lucra legal în Brazilia, în anumite condiții.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Modificarea vizei de studiu în viză de lucru nu se face automat, fiind necesară o cerere adresată Direcției Coordonarea Generală a Imigrării, din cadrul Ministerului Muncii, care va analiza fiecare solicitare în parte.

Această viză se poate solicita după cel puțin șase luni de la data începerii studiilor, se acordă cu valabilitate de un an și poate fi prelungită pe toată durata cursurilor. La terminarea studiilor nu se mai poate formula o nouă cerere de viză de lucru.

Detalii suplimentare privind şederea pe teritoriul acestui stat pot fi obţinute de la:

 

 

Dacă doriţi să călătoriţi în scop turistic, folosiţi numai operatori acreditaţi şi nu vă îndepărtaţi de grupul turistic!

Vă atenţionăm că la orice ieşire din ţară este important să vă asiguraţi că aveți în paşaport ştampila aferentă, în caz contrar, la ieşirea din Brazilia vor fi contabilizate ca zile petrecute pe teritoriul brazilian. O atenţie sporită trebuie acordată trecerii frontierei dintre Brazilia şi Argentina, respectiv, dintre Brazilia şi Paraguay în zona Cascadei Iguazu, practica operatorilor turistici din regiune (inclusiv a mijloacelor de transport în comun) fiind să evite oprirea la graniță pentru înregistrarea ieșirii de pe teritoriul brazilian. Într-o asemenea situaţie, vă recomandăm să informaţi de la urcarea în mijlocul de transport asupra necesității efectuării unei opriri la graniță, în caz contrar urmând a suporta consecinţele părăsirii în mod ilegal a teritoriului brazilian (acestea incluzând amenzi şi interdicţia reintrării/staţionării pe teritoriul brazilian).

Cetăţenilor români care călătoresc în Brazilia li se recomandă să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările autorităţilor braziliene şi să acceseze periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe( www.mae.ro) și a Ambasadei României la Brasilia (brasilia.mae.ro).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României la Brasilia şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă sau să se înregistreze prin intermediul portalului  www.econsulat.ro.

 

Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Brazilia nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări. Deşi pe teritoriul brazilian operează o serie de reţele teroriste, riscul unor atacuri teroriste interne este scăzut.

 

Siguranţă şi criminalitate

Principalul factor de risc în această țară este nivelul ridicat al criminalității. În anul 2017, s-au înregistrat în Brazilia 65.602 morți violente (31,6 decese la 100.000 locuitori). Peste 30% dintre omucideri se produc în cursul nopții. Dintre totalul crimelor, 72,4% s-au produs cu arme de foc. În Europa, media este de 19,3%.

Numărul deceselor violente a înregistrat o scădere în 2018, dar se menține la cote ridicate( Atlas Violência  2018, studiu anual al Institutului de Cercetări Economice Aplicate şi Forumului Brazilian pentru Securitate Publică).

Banca Mondială includea Brazilia (studiu din 2019), pe baza statisticilor din 2016, între primele 12 state din lume în ceea ce privește numărul de omucideri la 100.000 de locuitori.

Statele în care se înregistrează un indice ridicat de violență sunt Rio de Janeiro, Bahia, Alagoas, Ceará, São Paulo şi regiunile nord-estice.

Tipurile de infracţiuni frecvente sunt furturile, înşelăciunile, tâlhăriile, traficul de fiinţe umane și traficul de droguri.

În Rio de Janeiro, crima organizată este controlată de reţele de traficanţi de droguri care operează, mai ales, în cartierele sărace (cunoscute ca  favelas). Armele de foc sunt folosite frecvent în luptele dintre forţele de ordine şi traficanţii de droguri care controlează aceste zone. De asemenea, membrii forţelor de ordine sunt deseori ţinta unor atacuri.

Din această perspectivă, recomandăm:

 

 • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini. Pentru deplasări pe distanţe reduse (pentru   cumpărături, vizitarea unor obiective turistice, restaurante, plaja, etc) este suficient să aveţi la dvs. o copie a paşaportului şi o cantitate limitată de bani.
 • Evitaţi circulaţia pe durata nopții, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
 • În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
 • Păstrați toate chitanțele și facturile produselor cumpărate și nu uitați că impozitele nu sunt specificate în acestea.
 • Când ieșiți din hotel, solicitați telefonul și adresa acestuia.
 • Folosiți doar taxi-urile autorizate de la și spre aeroport.

 

În cazul în care sunteţi victima unei agresiuni, este recomandat să nu ripostaţi deoarece s-au înregistrat numeroase cazuri în care agresorii au avut arme asupra lor.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei civile, militare şi/sau federale, în special.

Numărul de contact pentru  Poliţia Civilă – biroul pentru turişti din Rio de Janeiro este (21) 2332 2924,  persoanele care operează în cadrul acestui birou vorbind o serie de limbi străine, inclusiv engleza, franceză, spaniolă, germană.

În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie civilă sau federală, cât şi a celui mai apropiat oficiu consular (respectiv a Consulatului General de la Rio de Janeiro sau a Secţiei consulare a Ambasadei României la Brasilia).

În cazul unor incidente grave care necesită intervenţia imediată a autorităţilor braziliene, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

 

 • Poliţia rutieră federală: 191
 • Poliția rutieră statală: 198
 • Politia militară: 190
 • Poliţia rutieră: 1527
 • Salvare: 192
 • Pompieri: 193
 • Informaţii: 102
 • Apărarea civilă: 199
 • Centrul de asistență a femeilor: 180
 • Drepturile Omului: 100

 

Dacă în urma accidentului sunt răniţi, apelați poliţia locală după ce aţi acordat primul ajutor.

Riscuri naturale

În timpul sezonului ploios (perioada octombrie-aprilie) există riscul unor inundaţii, cu precădere în statul Rio de Janeiro şi în zona statelor Amazonas şi Acre. Inundaţii se pot produce pe întreg teritoriul brazilian, cantitatea mare de precipitaţii din sezonul ploios putând ajunge la un nivel care să producă daune materiale în doar câteva ore.

Traficul de droguri

Traficul de droguri este pedepsit în Brazilia cu privarea de libertate, forţele de ordine braziliene şi poliţia aeroportuară fiind specializate în depistarea traficanţilor. Din acest motiv, vă recomandăm să evitaţi asumarea unor bagaje care nu vă aparţin precum şi a cadourilor provenite din partea unor persoane necunoscute şi care ar putea constitui un mijloc de transport al drogurilor (statuete, obiecte electronice şi electrocasnice, cutii, etc).

 

Sistemul medical

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

De asemenea, este necesar să aveţi o sumă de bani la dvs. alocată pentru eventuale urgenţe medicale, de multe ori spitalele refuzând să opereze prin intermediul asiguratorilor şi pretinzând plata pe loc a serviciilor prestate.

Totodată se recomandă vaccinarea împotriva febrei galbene şi malariei în special pentru următoarele zone: Acre, Amapa, Amazon, Bahia, Brasilia, Goias, Maranhao, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Para, Rondonia, Roraima, Sao Paulo și Tocatins.

Pentru călătoriile în Amazon și Pantanal (Mato Grosso) se recomandă vaccinarea împotriva malariei.

Atenție!  În urma extinderii rapide și a recentelor cazuri de febră galbenă înregistrate în Rio de Janeiro, este imperios necesară vaccinarea cu 10 zile înainte de efectuarea călătoriei spre Rio de Janeiro, în special  dacă se dorește îmbarcarea și vizitarea Ilha Grande, obiectiv turisctic de mare interes!

Vă recomandăm să vă luați propriile medicamente cu dumneavoastră, întrucât este dificil să le cumpărați în Brazilia fără prescripție medicală.

Lista spitalelor publice şi private din teritoriul brazilian poate fi accesată pe site-ul  www.telelistas.net.

În statul Rio de Janeiro se emit anual alerte privind declanşarea epidemiei de febră dengue hemoragică.

În cazul apariţiei simptomelor clasice ale acestei boli, persoana în cauză trebuie să se prezinte imediat la cel mai apropiat punct medical.  Simptomele sunt: febră, dureri ale corpului, în principal ale articulaţiilor, dureri de cap, pot apărea pete roşii pe corp şi, în unele cazuri hemoragii, cea mai comună fiind la nivelul gingiilor.

În anumite zone ale ţării (în special în zone de nord) s-au înregistrat cazuri de febră galbenă şi malarie.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi  Institutului Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Cazările în rețele hoteliere

De obicei intrarea la hotel (check-in) se face la orele 14 sau 16 și ieșirea (check-out) la orele 12. Taxa pentru vizionarea canalelor tv (pay canal) este de regulă foarte mare. Folosirea telefonului din camera este încasată separat. Solicitați folosirea seifului hotelului pentru bani, obiecte de valoare și documente de călătorie. Verificați și voltajul folosit în hotel și luați adaptoare pentru aparatele electrice.

 

Condiţii privind traficul auto

Circulaţia auto

Circulaţia auto se face p  partea dreapta  a drumului. Se aplică  prioritatea de dreapta şi se utilizează semnele de circulaţie recunoscute pe plan internaţional. Amenzile sunt foarte mari.

 

 • Starea drumurilor

 

Starea generală a autostrăzilor este  bună. Drumurile naţionale sunt într-o stare precară.

 

 • Centura de siguranţă

 

Centura de siguranţă este  obligatorie.

 

 • Limitele de viteză admise

 

Limita maximă de viteză este de 100 km/oră, marcată corespunzător prin indicatoare (sistem de radar electronic). În oraşe, limita de viteză variază pe anumite porțiuni între 20 km/h şi 80km/h în conformitate cu marcajele corespunzătoare.

 

 • Parcarea

 

Parcarea se poate face în locuri special amenajate.

 

 • Permisul de conducere

 

Permisul de conducere auto românesc este recunoscut.

 

Utilizarea cărţilor de credit

Cărţile de credit internaţionale sunt recunoscute. Cecurile de călătorie (traveller’s checks) sunt sigure și acceptate, dar pentru a fi schimbate aveți nevoie de pașaport sau de copia acestuia.

Este recomandat ca plata serviciilor şi operaţiunilor financiare uzuale să se facă în numerar, în moneda locală. Nu țineți toți banii într-un singur loc. Este recomandat să schimbați și cantități mici în monedă locală la aeroport pentru plata taxiului sau alte cheltuieli.

Atragem atenţia asupra deselor atacuri armate realizate la ieşirea din bănci sau la retragerea banilor de la casele de bani.

Aeroport

Reconfirmați biletul dus-întors cu cel puțin 24 de ore înainte de efectuarea călătoriei. Sosirea la aeroport se face cu cel puțin 2 ore înainte de îmbarcare. Pentru bunurile cumpărate în Brazilia, dar produse în afara ei (aparate de fotografiat sau calculatoare), vă recomandăm să aveți chitanțele sau facturile aferente.  Nu lăsați niciodată bagajele nesupravegheate și nu acceptați bagaje de la alte persoane.

 

Reglementări vamale

Controlul vamal și cel de frontieră se fac la primul punct de tranzit. Având în vedere că, în cele mai frecvente situații, există un singur zbor pe zi din Europa spre Brasilia, adeseori călătoria va presupune și o escală la Rio de Janeiro sau São Paulo. În aceste cazuri, trecerea prin filtre (frontieră și vamă) se va realiza în aceste aeroporturi, nu în cel de destinație finală, Brasilia. Drept urmare, se va înregistra intrarea în Brazilia la punctul de frontieră, apoi bagajele de cală vor fi scoase pe bandă și trecute prin vamă, urmând ulterior să se realizeze reîmbarcarea către destinația finală prin check-in normal, chiar dacă bagajele au fost inițial puse pentru destinația finală, alta decât punctul de tranzit.

La intrarea sau la ieșirea din Brazilia, este obligatorie declararea sumelor mai mari de 10.000 de reali brazilieni (sau echivalentul în monedă străină, circa 2.500 USD). Este necesar să se declare doar sumele în numerar, indiferent de monedă, nu şi cardurile de credit, cecurile sau cecurile de călătorie.

Declarația se poate face si pe internet:

https://www.edbv.receita.fazenda.gov.br/edbv-viajante, pentru calculator sau laptop;

https://www.edbv.receita.fazenda.gov.br/edbv-viajante/pages/selecionarAcao/selecionarAcao.jsf,  pentru tablete sau smartphone-uri;

prin intermediul aplicației "Viajantes", disponibilă în magazinele Google Play sau App Store.

Este interzisă scoaterea din ţară a animalelor şi a plantelor specifice faunei şi florei locale.

La intrarea în ţară, autorităţile locale pun la dispoziţia străinilor informaţii cu privire la regulile vamale.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de intrare pe teritoriul Braziliei cu produse de origine animală care nu au boli contagioase, destinate consumului  propriu și fără scop comercial, precizăm că cetățenii străini sunt obligați să declare în prealabil orice produs de origine animală, prin declarația electronică a mărfurilor pe site-ul:  https://www.edbv.receita.fazenda.gov.br/edbvviajante/pages/selecionarAcao/selecionarAcao.jsf.

Produsul trebuie sigilat și ambalat în ambalajul său original. Eticheta produsului trebuie să fie lizibilă și prezentată într-una din următoarele limbi străine: portugheză, engleză, franceză ori spaniolă, astfel încât să se poată identifica:

I – originea;

II – identitatea și compoziția;

III – autoritatea sanitară a țării producătoare.

Produsele introduse trebuie să figureze în lista de mărfuri autorizate pentru turiști, înscrise pe pagina de internet:  http://www.agricultura.gov.br/assuntos/vigilancia-agropecuaria/passageiro-e-bagagem.

Este interzisă introducerea în țară a oricărui produs care conține un ingredient de origine animală în compoziția sa şi nu se află pe lista menționată.

 

Regimul animalelor de companie

Pentru a putea călători cu un animal de companie, în Brazilia este necesară contactarea autorităţilor braziliene în vederea obţinerii informaţiilor şi îndeplinirii formalităţilor necesare.

Există diverse companii pe plan local care vă pot acorda sprijin şi îndeplini pentru dumneavoastră formalităţile necesare în vederea scoaterii animalelor de companie din Brazilia.

 

Călătoria din Brazilia în Ecuador, Columbia, Guyana, Suriname şi statele caraibiene

Deplasarea din Brazilia în Ecuador, Columbia, Guyana, Suriname şi statele caraibiene este supusă regimului de vize existent pe pagina de internet a MAE. În plus, trebuie să se facă dovada vaccinării împotriva febrei galbene, cu cel puţin 10 zile înainte de intrarea pe teritoriul respectivelor state. Măsura se aplică tuturor celor care sosesc din Brazilia”, se precizează pe site-ul MAE

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

ȘOCANT! Crisitan Cioacă ajunge iar în fața judecătorilor

Simona Gherghe taie în carne vie! Iată ce a avut de spus fosta prezentatoare: ”Ce scuză ai?”

SURPRIZĂ!!! Bianca Comănici, din nou cu gândul la Puterea dragostei în sezonul 3! Fratele ei este concurent în noua ediție. Care a fost reacția brunetei când a aflat! ”Îi place...

Horoscop Zilnic Marţi 2 Martie 2021: Nativul din zodia PEȘTI va avea parte de o zi minunată

Florin Călinescu, anunț ȘOC la Românii au talent: Am senzația că am văzut și câștigătorul. Cine a luat Golden Buzz (VIDEO)

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Se zguduie Casa Regală. Interviu Oprah cu Meghan şi Harry: „Regina este un șef al Mafiei”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies