Imagini uluitoare de pe drumul forestier care ar urma să devină alternativă la DN1

Pe ce drum vom circula spre munte? Aceasta este întrebarea pe care ministrul Transporturilor a stârnit-o recent în urma unor declarații controversate. Acesta a spus că pentru fluidizarea traficului pe DN1 spre Carpați, se poate exploata un drum forestier din localitatea Azuga. În cât timp ar fi posibilă o astfel de promisiune, aflați chiar în materialul următor.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Iată drumul forestier pe care ministrul transporturilor ar vrea să îngrămădească mașinile care ajung în dreptul localității Azuga. Are câțiva kilometri și e paralel cu DN1. Însă necesită lucrări ample ca să poată fi circulat.

Acest drum ar trebui să facă parte din centura ocolitoare la care autoritățile visează ca să scape șoferii de calvarul blocajelor spre munte. A fost găsită o șosea paralelă cu Drumul Național 1, care pornește din Comarnic.

Citeste si: Cinci răniţi, între care un copil, în urma unui accident rutier produs pe Valea Prahovei

Aici asfaltul va fi refăcut, apoi ar trebui să apară două benzi pe sens. Ocolitoarea va fi înreruptă în Sinaia, acolo unde drumul va fi lărgit pe patru benzi. Vor fi create două sensuri giratorii și o pasarelă la ieșire din oraș.

Imagini de pe drumul care ar urma să devină alternativă la DN1

VLAD OPREA - PRIMARUL ORASULUI SINAIA: Cu 200 de milioane de euro cred eu ca se poate rezolva. Într-o prima etapa, nu total, dar se imbunatateste substantial circulatia pe Valea Prahovei care vedeti este o mare problema.

Nu sunt optimiste nici ONG-urile, mai ales că autoritățile spun că vor face șoseaua din bani europeni.

Executivul susține că această șosea de compromis nu va afecta construcția autostrăzii Comarnic - Brașov. Se va face și asta, dar nu știm când. Guvernul ia în calcul finanțarea de la bugetul de stat.

Citeste si: Coloane de autovehicule pe DN 1, pe Valea Prahovei

În jur de 300 de milioane de euro pe an ar putea fi alocați din fonduri proprii pentru ca șoseaua de mare viteză să prindă viață. Costul total estimat al proiectului ar fi de aproximativ un miliard de euro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate