Imagini WOW în România! ”Ceaţa neagră” a ţării: un stol cu mii de ciori survolează pe cer

Un tablou superb a fost ”capturat” în România, în Parcul Naţional Munţii Măcinului, iar videoclipul a făcut furori pe internet

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Un peisaj WOW a fost ”prins” în România, în timp ce un stol de ciori survola pe cer, în Parcul Naţional Munţii Măcinului. Comportamentul lor şi modul în care zburau au format o ”ceaţă neagră” deasupra României.

”Imagini spectaculoase cu un stol mare de grauri au fost surprinse de colegul nostru Vasile Bădilaş, ranger în Parcul National Muntii Macinului. Graurii sunt păsări din familia Sturnidae, originari din Europa, Asia şi Africa.

Au în jur de 20 de centimetri lungime şi o greutate de circa 100 de grame. Penajul este închis la culoare. Sunt păsări solitare în general, trăiesc până la 20 de ani în libertate şi se hrănesc cu insecte şi fructe. Trăiesc în general în zonele de câmpie şi sunt păsări uşor adaptabile. Toamna sau atunci când este un prădător în preajmă, graurii se strâng în stoluri mari, un adevărat ”nor” dens, cu o formă care se modifică permanent.

 

Parcul Naţional #MunţiiMăcinului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-estul ţării şi are o suprafaţă de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului.

În parc se regăsesc aproape 1.900

de specii de plante, 72 fiind protejate ca specii rare sau vulnerabile şi 27 fiind endemic pentru regiune. În interiorul pacrului sunt amenajate 11 trasee turistice”, este mesajul postat pe Romsilva pe Facebook.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gheorghe Turda, diagnosticat cu cancer pentru a doua oară

Şocant! Un vasluian s-a înjunghiat singur în burtă în timp ce tăia un miel! Cum a fost posibil acest lucru

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

SE RIDICĂ restricțiile: Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Familiile Măceșanu și Melencu, față-n față cu Dincă. „A fost o bătaie de joc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies