Imaginile dezolării! Au rămas doar scările din casa părintească a Corneliei Catanga! Cine a pus la pământ singura avere a reginei muzicii lătuărești? EXCLUSIV

Cornelia Catanga a murit fără să mai apuce să-și vadă locurile natale. Mai rău, casa în care s-a născut a fost demolată în urmă cu câțiva ani.

Catanga casa parinteasca
Asta a mai rămas din casa parintească a Corneliei Catanga
Autor: Radu Constantin

In articol:

Cornelia Catanga s-a născut într-un sătuc ascuns în munții Buzăului, pe nume Zeletin. Localitatea este una mică, mai numără astăzi vreo 20 de case, iar majoritatea celor care locuiau aici s-au mutat prin alte părți.

Deși era legată de aceste locuri, C atanga n-a mai avut ocazia să le vadă în ultimii ani din viață.

Vecinii spun că fratele Catangăi a demolat casa

"Sunt dintr-un sătuc, cu numele de Zeletin, un sat numai de lăutari romi şi moştenesc glasul şi cîntecul din bunici şi străbunici. Imaginaţi-vă, numai, în ce familie am venit eu pe lume: bunica mea a cantat la vioară pînă la 80 de ani, mama mea- Dumnezeu s-o odihnească!- cânta la acordeon şi bătea şi tobele ca nimeni altcineva, sora mamei mele, la fel, cînta la acordeon, fratele mamei cînta la acordeon şi la vioară, bunicul şi străbunicul meu cântau la ţambal. Aşa că totul în jurul meu, înainte de cuvinte, era numai muzică. Am început să cant de pe la şase ani, cu acordeonul, deşi pe mine mă fascina ţambalul şi am rămas şi acum cu această nostalgie”, a povestit Cornelia Catanga, cu câțiva ani înainte să moară.  

Catanga
Doar scările au mai rămas din casa Corneliei Catanga

Casa părintească, în care s-a născut și a copilărit interpreta, nu mai există astăzi. Conform vecinilor, Catanga nu s-a arătat interesată de moștenirea de la părinții ei, iar aceasta a rămas în grija fratelui ei. Cu câțiva ani în urmă, fratele Catangăi a demolat casa, din care acum au rămas doar niște trepte în fața porții.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Citeste si: Aurel Pădureanu, sfâșiat de durere. Declarațiile cutremurătoare ale interpretului de muzică lăutărească: "Nu cer nimic de la nimeni"

”Păi n-avea de ce să mai treacă pe aici, e şi tare departe...Casa părintească, după ce s-au prăpădit părinţii, i-a rămas fratelui Corneliei, care a dărâmat-o. Au mai rămas din ea doar treptele de la poartă! Cornelia a fost foarte legată de aceste locuri, dar cu programul de cântat şi cu necazurile ei cu sănătatea nu prea mai avea cum să se repeadă pe aici! Cornelia era pâinea lui Dumnezeu, vă spunem noi, rar să

fie om cu suflet mai bun!”, au povestit vecinii Corneliei Catanga pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Aurel Pădureanu, mesaj emoționant la o lună de la moartea Corneliei Catanga: „Mă duc la cimitir în fiecare zi”

Catanga: ”Eu nu am vândut casa părintească, am dat-o unor tineri și n-au avut grijă”

Cornelia Catanga a vorbit, acum 3 ani, despre casa părintească de care încă era legată. Ea spunea atunci că imobilul s-a degradat pentru că cei care au locuit acolo nu au avut grijă de el.

Catanga casa parinteasca
Asta a mai rămas din casa parintească a Corneliei Catanga

„Casa părintească, cum să spun… eu nu am vândut-o. Am dat-o la nişte tineri care aveau copii, le-am dat-o să stea în ea că ştii cum e, casa nelocuită nu e ok. Aceşti tineri au plecat în străinătate şi normal, dacă nu investeşti într-o casă, normal, cade casa. Era o casă bătrânească, era o casă de la bunica mea, de la mama mamei mele. A fost afectată strict de vreme, de trecerea anilor… Da, pentru că eu am dat-o în grija cuiva că nu aveau casă, aveau patru copii, oamenii au plecat în străinătate şi nu au mai avut nici ei grijă de ea şi pur şi simplu s-a dărâmat”, a mai spus Cornelia Catanga.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elena Merișoreanu, după ce Alex de la Orăștie a făcut-o „falsă și bârfitoare”: „ Dacă ar fi avut ceva să-mi spună, trebuia să-mi spună”

Gabi Luncă, înmormântată precum o regină! Când va fi condusă pe ultimul drum: „Asta a fost dorința mamei mele...”

Ce s-a întâmplat cu piesa cântată de Nelu Ploieșteanu, în colaborare cu Alex Velea, după moartea lăutarului: ”A încheiat cariera într-un mare fel”

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

Cutremur în presă. A fost găsit mort în propria casă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies