Imaginile groazei! Lava unui vulcan în erupţie în Hawaii se apropie de sate - Locuitorii sunt ingroziti

Lava unui vulcan aflat în erupţie pe Insula Hawaii, cea mai importantă a arhipelagului cu acelaşi nume, a ajuns la doar câţiva metri de case, au anunţat luni autorităţile în timp ce rezidenţii ameninţaţi erau evacuaţi, relatează AFP.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereScurgerea de lavă a vulcanului Kilauea ameninţa de câteva săptămâni zone locuite şi se afla la cel puţin o sută de metri de o casă, luni, avansând cu aproximativ nouă metri pe oră.

"Din cauza localizării, direcţiei şi înaintării actuale a lavei, rezidenţii fac obiectul unor măsuri de evacuare", a anunţat poliţia comitatului Hawaii.

Lava, care arde totul în calea sa, a avansat cu aproximativ 250 de metri în ultimele 24 de ore către oraşul Pahoa, în estul insulei, au adăugat autorităţile.

Primarul comitatului Hawaii, Billy Kenoi, a instituit stare de urgenţă luna trecută, când lava a ajuns la cel puţin 1,6 kilometri de zona rezidenţială Ka'ohe Homesteads.

Săptămâna trecută, guvernatorul statului Hawaii, Neil Abercrombie, a cerut recunoaşterea situaţiei de catastrofă din partea administraţiei americane, cu scopul de a spori măsurile luate de serviciile de urgenţă.

Scurgerea de lavă ameninţă, de asemenea, un drum principal, iar 900 de copii care vor fi strămutaţi, potrivit Biroului guvernatorului Abercrombie.

Insula Hawaii, adesea denumită şi Marea Insulă, este cea mai mare dintre cele opt principale insule care formează acest stat american din Oceanul Pacific, un arhipelag care numără 137 de insule în total.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate