Impactul coronavirus: de la școli la liderii mondiali, lumea a fost dată complet peste cap

„Ne aflăm într-o panică globală”: O cercetare la nivel global, explicată de exeperți. Cum a arătat planeta, în luna martie?

Distribuie pe:

Autor: I.N.

Impactul coronavirus: de la școli la liderii mondiali, lumea a fost dată complet peste cap


In articol:

O cercetare la nivel global, a arătat felul în care virusul COVID-19 a afectat lumea. Mai jos este explicat impactul resimțit la nivel global, în luna martie, explicat de huffpost.com

Școlile sunt închise în mare parte în Europa. Adunările au fost anulate sau interzise din California până în Germania. Și coronavirusul a ajuns direct în centrele de putere ale lumii.

Criza a stricat întreprinderile și piețele financiare, trimițând bursa americană în cea joasă poziție, de la faimoasa ”Joia Neagră„ din 1987. Piețele europene s-au închis, în una dintre cele mai grave zile din istorie.

„Ne aflăm într-o panică globală”, a declarat Estelle Brack, economistă la Paris. „Suntem în adâncul necunoscut.”

Uniunea Europeană s-a impotrivit restricțiilor puternice ale președintelui Donald Trump privind călătoria din Europa către Statele Unite, aifrmând că decizia este „unilaterală” din partea lui Trump și declarând virusul o „criză globală, care nu se limitează la niciun continent și necesită cooperare.”

Trump și-a apărat decizia de a nu anunța toți liderii UE înainte de anunț. „Când cresc impozitele, pe noi nu ne consultă”, a spus Trump. „Cred că este practic același lucru.”

Marea majoritate a cazurilor noi de infecție cu COVID-19 sunt înregistrate în Europa. Decesele în Italia au depășit 1.000, cu peste 15.000 de teste pozitive.

Citeste si: Blestemul averii Ilenei Ciuculete. Fiii regretatei artiste, ținuți în corzi. Impas total - evz.ro

Virusul, detectat pentru prima dată în decembrie în China, a produs focare în Asia, Europa și Orientul Mijlociu, a aprins panica financiară și în ultima săptămână a observat evoluții amețitoare erupte la oră. Ligi europene de fotbal, jocuri de baschet american, hochei și baseball, condiții de școală pentru sute de milioane de studenți, nunți, botezuri, înmormântări, viață de noapte, cultură înaltă și joasă - toate au căzut de la capăt cu o rapiditate și o amploare care devenea din ce în ce mai dificilă de a o înţelege.

Pe fondul fricii, poate fi ușor să uităm că mai mult de jumătate dintre cei infectați cu virusul și-au revenit deja din COVID-19. Majoritatea pacienților au doar simptome ușoare sau moderate, cum ar fi febră sau răceală, deși pot apărea simptome severe, inclusiv pneumonie, în special la adulții în vârstă și la persoanele cu probleme de sănătate existente.

Primul ministru canadian, Justin Trudeau, s-a izolat după ce soția sa a fost confirmată pozitiv. Ea a spus că se confruntă cu simptome incomode, dar e explicat că „mă voi întoarce în curând”. Biroul Trudeau a spus că nu are simptome de COVID-19, dar va rămâne izolat timp de 14 zile.

În Spania, un membru de frunte al unui partid de extremă dreaptă s-a dovedit pozitiv pentru virus. În Statele Unite, mai mulți politicieni se puneau în carantină ca o măsură de protecție.

Între timp, directorul de comunicații al președintelui brazilian a fost pozitiv la doar câteva zile după întâlnirea cu Trup la Mar-a-Lago.

Citeste si: Puterea dragostei 11 iulie. Un concurent pleacă în ediția de sâmbătă?! Anunțul făcut de Andreea Mantea

Citeste si: O scrisoare de adio a zguduit lumea aviației. Ultimele cuvinte ale lui Robert Cepăreanu

Citeste si: Femeile însărcinate sunt în pericol! Cum pot fi afectate de COVID-19?

În ciuda acestui fapt, Trump nu are planuri imediate de a fi testat sau de a intra în carantină pe cont propiu, a spus Casa Albă.

Evoluțiile pandemiei s-au răspândit pe continente și țări, de la blocarea continuă a Chinei, epicentrului inițial al bolii, până la închiderea grădinii zoologice din Los Angeles, până în Belgia, ordonând închiderea școlilor, cafenelelor, restaurantelor și cluburilor de noapte.

În Italia, restaurante, cafenele și magazine de vânzare cu amănuntul s-au închis după ce premierul a impus blocarea mișcării personale. Magazinele alimentare, farmaciile și piețele exterioare au fost autorizate să funcționeze. În regiunea Lombardia din Italia, epicentrul european al virusului, spitalele au fost copleșite atât de bolnavi, cât și de morți.

Impactul coronavirus: de la școli la liderii mondiali, lumea a fost dată complet peste cap

În SUA, chiar și o garanție a Rezervei Federale de a implementa până la 2 trilioane de dolari pe piețele de creditare pe termen scurt nu a oprit căderea de pe Wall Street. S&P 500 a scăzut cu 9,5%, pentru o scădere totală de 26,7%. Acest lucru trece dincolo de pragul de 20% pentru o piață de urs, surprinzând o rulare inedită, aproape 11 ani, pe piața taurilor. Media industrială Dow Jones a scăzut cu 10% în cea mai proastă zi de la o scădere de aproape 23% la 19 octombrie 1987.

Piețele europene au închis, de asemenea, una dintre cele mai grave zile din istorie, nevăzute de măsurile de stimulare ale Băncii Centrale Europene pentru a cumpăra 120 de miliarde de euro (132 miliarde de dolari) de obligațiuni.

Peste 128.000 de persoane au fost infectate, marea majoritate în doar patru țări: China și Coreea de Sud - unde se declansează noi cazuri - și Iranul și Italia, unde nu sunt. Răspândirea a încetinit atât de mult în China, încât guvernul a trimis un echipaj medical în Italia și a oferit livrări excedentare Iranului.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate