
În mod obișnuit, nefumătorii nu prea suportă fumul de țigară, găsind dificil să stea în apropierea unei persoane care fumează. Mai mult decât atât, atunci când împarți dormitorul cu un fumător, lucrurile devin și mai dificile, putând fi afectate calitatea somnului și sănătatea ta.
Se știe, fără niciun dubiu, că fumatul pasiv poate avea efecte deosebit de negative asupra nefumătorilor, cu riscul de a dezvolta afecțiuni respiratorii și cardiovasculare adiacente.
Dacă împarți dormitorul cu un fumător, iată ce poți face pentru a evita situațiile neplăcute, conform specialistilor Vape Online Shop.
Stabilește limite clare, care trebuie respectate
Discută cu persoana care fumează despre preocupările tale privitoare la propria sănătate, dar și la riscurile la care te expui prin fumatul pasiv. Stabilește limite clare în ceea ce privește fumatul în dormitor sau în orice altă încăpere. Poate fi util să aveți o discuție deschisă și să căutați astfel soluții care să funcționeze pentru ambele persoane.
Asigură ventilația adecvată în dormitor
Este important să te asiguri în permanență că dormitorul este bine ventilat și aerisit. Deschide ferestrele pentru a permite aerului curat să intre în cameră, eliminând mirosurile neplăcute, care încarcă aerul din încăpere.
Recomandă-i alternative fără fum – cum ar fi țigările electronice
O opțiune foarte practică ar fi să-i recomanzi alte alternative de a fuma: produse fără tutun. De exemplu, există țigări electronice care mimează fumatul, fără nicotină, cu arome și care elimină vapori de apă, nu fum.
Ar putea opta pentru vapat, care are riscuri asociate sănătății mult mai mici. Vapatul nu presupune eliminarea fumului toxic de țigară, ba chiar a unor arome plăcute, fructate.
Folosirea aerului condiționat
De asemenea, poți elimina mirosul neplăcut din cameră folosindu-te de aerul condiționat. Însă, în esență cel mai important ar fi să-i soliciți persoanei cu care împarți dormitorul să nu fumeze în cameră, pentru ca fumul să nu pătrundă în lenjerie, perdele și alte articole. Mirosul de țigară este foarte greu de îndepărtat, ca urmare a faptului că fumul de țigară conține numeroși compuși chimici de sinteză, cu valență toxică.
Menținerea unei igiene personale adecvate
Ia în considerare luarea unor măsuri stricte de igienă personală, pentru a reduce la minimum că te expui în mod constant la substanțe chimice din fumul de țigară. Spală-te pe mâini și pe față cu soluții speciale de curățat înainte de culcare și schimbă lenjeria de pat în mod regulat, pentru a elimina eventualele particule de fum care s-au așezat pe lenjeria de pat.
Dacă nu puteți ajunge împreună la niște limite stricte, recomandă-i să se apuce de vapat deoarece astfel vei limita la minimum expunerea la fumul țigării, care conține numeroși compuși toxici.
Este important să ai în vedere că, în cele din urmă, poate cel mai bun mod de a te proteja de fumul de țigară este ca persoana respectivă să renunțe, dacă există posibilitatea, la fumat, oferindu-i sprijinul necesar de-a lungul acestui proces.