Împodobirea bradului 2020. Ce trebuie să faci pentru a avea cel mai reușit brăduț de Crăciun

Împodobirea bradului 2020. Când se impodobește bradul de Crăciun.

Împodobirea bradului 2020
Autor: Elena Popescu

In articol:

Sărbătorile de iarnă au debutat cu venirea lui Moș Nicolae, iar acum, toți copiii se gândesc venirea lui Moș Crăciun și la cadourile ce le vor găsi sub brad.

Împodobirea bradului în 2020 este unul dintre cele mai frumoase momente petrecute în familie.

Tradiția spune că împodobirea bradului se face în Ajunul Crăciunului. Însă în 2020, oamenii împodobesc bradul mai devreme, pentru a se bucura cât mai mult de atmosfera de sărbătoare. Fie că alegeți să împodobiți bradul din timp sau în Ajunul Crăciunului, în magazine găsiți numeroase decorațiuni pentru bugetul fiecăruia.

Împodobirea bradului 2020

Primul pas este alegerea bradului perfect pentru împodobit. Dacă doriți să fiți prietenoși cu natura, puteți opta pentru un brad în ghiveci pe care îl puteți replanta la începutul primăverii. Puteți achiziționa și un brad natural tăiat din pepineră, astfel încurajați replantarea terenului respectiv. Bradul natural trebuie ferit de lumină și nu trebuie amplasat lângă o sursă de căldură. Cea mai nefericită alegere este un brad artificial, deoarece procesul de fabricare al acestor brazi este unul extrem de poluant.

După ce ați ales bradul puteți alege decorațiunile în funcție de buget și preferințe.

Împodobirea bradului: instalația luminoasă

Împodobirea bradului începe cu așezerea instalației luminoase începând de la baza pomului până în vârf. Luminițele se așează pe crengile mari, cât mai uniform. După ce ați pus instalația în brad, puteți așeza ghirlandele, beteala sau mărgeluțele înșirate pe ață.

Împodobirea bradului 2020
Împodobirea bradului 2020[Sursa foto: Shutterstock]

Împodobirea bradului: vârful

Vârful bradului este extrem de important și are o semnificație destul de importantă. Puteți alege o stea sau un îngeraș pe care să îl așezați în vârf, acesta simbolizând vestirea Nașterii lui Iisus Hristos din Bethleem.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Citeste si: 5 idei pentru un Crăciun de neuitat

Împodobirea bradului 2020
Împodobirea bradului 2020[Sursa foto: Shutterstock]

Împodobirea bradului: globulețe și alte decorațiuni

După ce ați împodobit bradul cu luminițe, beteală și ați pus vârful, vă puteți ocupa de așezarea celorlalte ornamente: clopoței, globulețe, bomboane de ciocolată sau alte decorațiuni speciale. Acestea trebuiesc distribuite uniform din vârf până la bază. Bradul nu trebuie să fie prea încărcat, astfel riscați să se prăbușească, mai ales dacă aveți un animal de companie sau copilași care se agață de crengi ca să ia bomboane.

Împodobirea bradului 2020
Împodobirea bradului 2020[Sursa foto: Shutterstock]

Tradiția și semnificația bradului de Crăciun

Tradiția spune că bradul de Crăciun este pomul vieții fiind tot timpul verde, îl simbolizează de Hristos care este veșnic viu. Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun provine de la popoarele germanice, iar între timp a fost preluat și în tradiția creștină. În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție. Atunci,  bradul de Crăciun  se împodobea cu fructe,covrigi, biscuiți sau flori de hârtie. Acum bradul de Crăciun se împodobește cu beteală, globulețe, instalații luminoase și bomboane de ciocolată.

Citeste si: Când se împodobeşte bradul de Crăciun și de unde provine această tradiție

În trecut, dar și în prezent, în vârful bradului se așează un înger sau o stea care să amintească de Nașterea Lui Iisus din Bethleem. Pe lângă bradul de Crăciun, oamenii își decorează casele cu coronițe, ghirlande luminoase sau vâsc. Crăciunul este o sărbătoare a iubirii, a bucuriei, a speranței și a vieții. Oamenii își fac cadouri, merg la colindat și pun pe mese bucate alese.

10 idei de cadouri de Moș Crăciun pentru copii

Când vorbim de Crăciun ne referim și la bunătate, iertare, dărnicie, familie. Chiar dacă de multe ori avem impresia că un cadou scump este de neuitat, de cele mai multe ori, micile cadouri sunt mult mai apreciate. Cel mai important atunci când alegeți un cadou este să vă gândiți la nevoile și gusturile persoanei căreia îi este adresat.

 

  • Enciclopedia pentru copii
  • Casă pentru păpuşi
  • Desenăm cu sfori
  • Set 20 de jocuri clasice
  • Joc de fracţii
  • Set pentru face painting
  • Cărți pentru copii
  • Atelier de ţesut
  • Set de construcţie
  • Setul de cărţi Lumea în care trăim

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Fetiță de 8 ani, moartă după ce s-a electrocutat la un Târg de Crăciun! "A avut un atac de cord masiv..."

Târguri de Crăciun 2020. În ce orașe din România sunt deschise

Tipuri de brazi artificiali de Crăciun, la mare căutare în acest an

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Adevărul despre Andreea Marin. Cine a fost, de fapt, primul ei soț

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Prințul Philip, gest incredibil înainte de a muri. A proiectat mașina care îi duce sicriul. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies