În ce condiții poate câștiga tatăl custodia copiilor minori în România și ce este ordonanța președințială, cerută de Alexandru Ciucu în divorțul de Alina Sorescu | EXCLUSIV

Avocatul Adrian Cuculis a explicat ce presupune ordonanța președințială cerută de Alexandru Ciucu în divorțul de Alina Sorescu, dar și în ce condiții tații primesc custodia copiilor minori.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Divorțul dintre Alina Sorescu și Alexandru Ciucu a fost confirmat în cursul acestei săptămâni, iar vestea i-a întristat pe fanii artistei.

Totuși, procesul pare să nu fie unul tocmai ușor, celebrul designer a cerut în instanță custodia celor două fete pe care le are alături de artistă, dar și o ordonanță președințială cu privire la programul de vizită al acestora.

Designerul Alexandru Ciucu a intentat și o ordonanță președințială, prin care solicită ca până la finalizarea divorțului cele două fetițe pe care le are alături de artistă să rămână cu el.

În ce condiții primește tatăl custodia copiilor minori în România

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, în exclusivitate pentru Wowbiz.ro, că nu există o regulă care să îi interzică tatălui să primească custodia minorilor după divorț, iar ambii părinți au, în general, drepturi egale în ceea ce privește copii.

Citeste si: Motivul pentru care Alexandru Ciucu nu vrea să-și lase fiicele să locuiască cu Alina Sorescu! Ce a făcut artista imediat după despărțire?

Totuși, el a precizat că există anumite cazuri excepționale în care instanța decide clar faptul că minorii vor rămâne alături de tatăl lor, mai ales dacă mama nu îi poate îngriji și crește corespunzător.

Să pornim de la premisa că nu scrie nicăieri că tatăl nu poate să câștige custodia dacă ne judecăm aici în România. Părinții au drepturi egale și condițiile în care se găsesc, necesitatea și dorința de a divorța, fac posibilă situația pentru ca tu ca tată să iei copii sau tu ca mamă să rămâi cu minorii respectivi.

Vom da câteva exemple concrete, pornind de la ideea că, dacă minorii sunt în perioada de alăptare sau sunt în perioada în care au cea mai mare nevoie de mama lor, spre exemplu nu au scăpat încă de scutece și tot felul de activități pe care mamele le gestionează mult mai bine decât tații, atunci bineînțeles că tatăl nu poate să rămână cu minorul.

Nu poate tatăl să rămână cu minorul nici în condițiile în care mama îi poate asigura o dezvoltare intelectuală, emoțională și o situație materială mult mai bună decât tatăl.

Citeste si: Prima reacție a mamei Geta, după ce Culiță Sterp a absentat o perioadă de pe rețelele de socializare. Ce a putut să îi spună acestuia: „Pe atât de bun și de milos”- kanald.ro

Citeste si: Anunțul NATO care îl va înfuria pe Putin. Liderul Alianței, reacție fără perdea. Este așteptată reacția Kremlinului- stirileprotv.ro

În schimb, părinții, atunci când divorțează, nu înseamnă că își pierd drepturile părintești, ci din contră ele rămân absolut identice. Copiii vor pleca de regulă la părintele cu care s-au acomodat mai bine, facem precizarea și că minorii peste 10 ani sunt audiați în instanță, iar dacă au sub 10 ani, rămână la latitudinea părților dacă solicită acest lucru.

Tatăl poate să plece liber cu copilul în condițiile în care mama este o persoană iresponsabilă, o persoană care nu își permite să aibă grijă de copil”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru Wowbiz.ro.

Când nu se schimbă domiciliul copiilor

În ce condiții poate câștiga tatăl custodia copiilor minori în România și ce este ordonanța prezidențială, cerută de Alexandru Ciucu în dirvorțul de Alina Sorescu

Avocatul Adrian Cuculis

[Sursa foto: Facebook]

Totuși, în situația în care minorii au o vârstă mai mare de 10 ani și au crescut în aceeași casă, în același cartier și au deja prieteni și anturaje în apropierea locuinței, mai exact, sunt foarte bine „înrădăcinați” într-un loc, atunci instanța poate decide ca domiciliul lor să nu fie schimbat, chiar dacă mama alege să părăsească locuința.

Citeste si: Alexandru Ciucu, prima ieșire publică după ce s-a aflat că divorțează de Alina Sorescu. Cu cine a fost surprins de paparazzi. Declarații exclusive pentru WoWbiz.ro

„Dacă minorii, poate peste 10 ani sau mărișori au copilărit sau sunt înrădăcinați într-o anumită casă, în locuința tatălui de exemplu, este destul de greu dacă mama pleacă din acea locuință să plece și cu copii, pentru că trebuie să avem în vedere faptul că atunci când se pronunță o hotărâre de genul acesta, copiii să rămână în vechiul lor loc de joacă, cu prietenii lor, cu anturajul și cartierul în care s-au obișnuit și mai ales știm foarte bine ce înseamnă mutarea de la o școală la alta, în condițiile în care trebuie să o iei de la capăt cu reacomodarea, lucru pe care instanțele îl sancționează destul de drastic și doar în situații absolut excepționale copilul este dat mamei.

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV: Cel de-al doilea tânăr implicat în accidentul cu ATV-ul în Prahova a pierdut lupta pentru viață la 10 zile după ce a murit prietenul lui/”Cu două zile înainte se mișca, a strâns mâna mamei lui și se dezumflase la față”- stirilekanald.ro

Citeste si: Momente sfâșietoare pentru Alina Sorescu. Alexandru Ciucu le-a luat pe fetițele sale pentru prima dată la el. Micuțele își iau rămas bun de la mama lor, cu ochii în lacrimi- radioimpuls.ro

În schimb, da că situația o impune, bineînțeles că aceștia vor rămâne la tată, acolo în casa în care au copilărit și în care se simt cel mai bine”, a mai precizat avocatul Adrian Cuculis, pentru Wowbiz.ro.

Divorțul dintre Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, îngreunat din pricina custodiei?!

Adrian Cuculis a vorbit și despre ordonanța președințială pe care Alexandru Ciucu a cerut-o cu privire la dorința ca fetele să stea cu el până la finalizarea divorțului.

Dacă copiii au stat cu ambii părinți și mama alege să divorțeze și își mută domiciliul, bineînțeles că tatăl are dreptul la vizitarea lor, la program de vizitare(...) Ciucu o să primească cel mai probabil și dreptul de a-și vedea copilul fără mamă, adică să îi ia un weekend.

Situația lor era puțin mai complicată. S-a cerut, prin programul de vizitare, ca în casa în care copiii stăteau în mod uzual și de unde au plecat un weekend sau o săptămână să stea ea și o săptămână să stea el, astfel ca minorii să nu fie mutați din zona lor de confort și să se mute ei ca părinți, pentru că le e mai ușor decât să se mute copiii ba în casa mamei, ba în casa tatălui ”, a mai adăugat avocatul Adrian Cuculis, pentru Wowbiz.ro.

Citeste si: Este oficial! Alina Sorescu și Alexandru Ciucu divorțează! Dovada că cei doi s-au separat

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când s-au despărțit, de fapt, Alina Sorescu și Alex Ciucu! S-a aflat abia acum: „S-a mutat de mai multă vreme din casa”

De aproape două decenii Mihai Petre și Elwira formează un cuplu, însă puțini știu cum a cerut-o dansatorul de soție. Cei doi au avut o nuntă de vis: „Am trăit și momente...

Cine este Radu Andrei Tudor, prezentatorul știrilor de la Kanal D2

Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, anunț neașteptat în mediul online! Iată cum și-a surprins fanii celebra actriță Simge Selçuk! Ce decizie radicală a luat de curând!

Edu.ro Barem Română simulare Evaluare Națională 2023. Iată cum se rezolvă corect subiectele!

„A făcut totul brusc, peste noapte, a făcut în ascuns și lucrurile astea nu merg așa.” Oana Matache și Radu Siffredi, la un pas de despărțire?

Shakira, surprinsă pe străzile din New York alături de un bărbat misterios. Cântăreața își reface viața după despărțirea dureroasa de Gerard Pique?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies