În ce zi din noiembrie se sărbătorește ziua sfinților Mihail și Gavriil

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil în fiecare an la aceeaşi dată

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil se sărbătoresc în fiecare an la data de 8 noiembrie de credincioşii ortodocşi şi greco-catolici. Arhanghelii sunt consideraţi conducătorii cetelor îngereşti şi ghizii sufletelor spre Rai.


In articol:

Numele de Gavriil se traduce din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, acest arhanghel este considerat mesagerul veştilor bune. Potrivit Sfintei Scripturi, Arhanghelul Gavriil a fost cel care le-a vestit sfinţilor părinţi, Ioachim şi Ana că o vor naşte pe Fecioara Maria. De asemenea, tot Gavriil a fost cel care a dat Buna Vestire, Fecioarei Maria, că îl va naşte pe pruncul IIsus. Arhanghelul Gavriil apare în icoane şi litografii cu un crin sau o trompetă în mână, cea din urmă va suna ca să anunţe cea de-a doua venire pe Pământ a lui Hristos.

Numele de Mihail se traduce din ebraică prin „Cine-i ca Dumnezeu”. Arhanghelul Mihail este cel care transmite rugăciunile adresate de credincioşi Tatălui Ceresc. Acest arhanghel s-a luptat cu îngerii căzuţi care s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu. Mihail apare în icoane şi picturi în costum de soldat care poartă în mână o suliţă cu vârful îndreptat spre Pământ.

Citeste si: Regina Elisabeta n-a mai amânat decizia istorică. După 40 de ani! Alertă în Marea Britanie - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil[Sursa foto: Facebook]

În tradiţia românească, Arhanghelul Mihail este mai des întâlnit decât Arhanghelul Gavriil. În popor se spune că cel care stă la căpătâiul bolnavilor este Arhanghelul Mihail, iar dacă aceştia mor, tot el le ia sufletele şi le călăzeşte în lumea de dincolo. Însă Sfinţii Arhangheli au grijă şi de creştinii care sunt în viaţă, aceştia sunt îngerii păzitori ai oamenilor de când s-au născut şi până vor părăsi această lume. Arhanghelii sunt patronii caselor şi ard păcatele izvorâte din slăbiciunile omeneşti şi patimi. Sfânta Evanghelie doar trei dintre arhangheli: Mihail, Gavriil şi Rafail. Ultimul menţionat este considerat vindecătorul suprem între îngeri.

Citeste si: Miracolul trăit de Lelia Marcu! Terapeutul, salvat de la moarte de o icoană

Ce nume sărbătorim pe 8 noiembrie

La data de 8 noiembrie a fiecărui an se sărbătoresc Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cu această ocazie îşi sărbătoresc onomastica cei care poartă numele de: Mihail și Gavriil, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela, dar şi derivatele acestor nume: Michaela, Mihali, Mihăiță, Mișu, Mihnea, Miță, Michi, Mihalache, Mihalcea, Găbiță, Gabi şi Gavril.

Citeste si: Rugăciune către Sfântul Dumitru! Te scapă de orice problemă

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 3 Decembrie 2020: astăzi finanțele revin în starea de echilibru

Apare o nouă monedă! Când se va putea plăti cu noul euro

Rețetă tradițională care a devenit vedetă la Chefi la Cuțite: Ostropel de pui cu mămăliguță. Iată cât se simplu se prepară

Huși: Un preot și-a dat soția în judecată și a câștigat procesul

Tanti Fica, bătrâna de 76 de ani care trăiește singură cu o pensie de 15 lei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies