"In clubul Colectiv s-a folosit un gaz de lupta! A fost terorism chimic" Trei specialisti in stiinte militare "redeschid" dosarul tragediei de acum 9 luni

La 9 luni de la tragedia din Colectiv, ipoteza aparent fortata, ca in clubul mortii a fost vorba de terorism chimic, apare pe tapet. Trei specialisti in stiinte militare aduc din nou argumente in favoarea acestei ipoteze.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Cei trei specialisti care rastoarna concluziile autoritatilor in privinta tragediei din Colectiv sunt: Raisa Ivantenko (Maior in retragere – master in Comanda Celulelor de Criza in cazul atacurilor teroriste – Haga, doctor in CBRN – Chemical, Biological, Radiological and Nuclear – Khabarovsk, Academia Militara a Federatiei Ruse); Lucian Cosma (expert antitero CBRN  -  fizician, dr in Stiinte Militare, Arme si Munitii Neconventionale) si Cpt Cristi Gomoi (dr in Stiinte Militare – Arme Chimice, Academia Tehnica Militara din Romania).

Cei trei au publicat o scrisoare deschisa prin care demonstreaza ca in cazul Colectiv sunt multe detalii care nu s-au spus. Ei sustin ca se poate vorbi despre terorism chimic in acest caz, iar reactia autoritatilor a fost una complet gresita.

"Acidul cianhidric este GAZ DE LUPTA! Folosit in razboi! Acidul cianhidric este catalogat drept gaz toxic de lupta prin Conventia privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii şi folosirii armelor chimice şi precum si a distrugerii acestora, conventie deschisa spre semnare la Paris în 1993. În domeniul militar, acest acid este considerat STL cu actiune generala, din cauza gradului marit de toxicitate şi efectului letal imediat (cu ajutorul acidului cianhidric se pot realiza încarcaturi mixte incendiar-STL, care pot avea actiune atât incendiara cât şi toxica, mai ales ca sub actiunea caldurii şi a undei de şoc, aburii de acid cianhidric sunt transportati de aer cu rapiditate putând fi inhalati de catre persoanele care NU AU FOST AFECTATE DE EFECTUL INCENDIAR!). Deci el insusi, singur, este GAZ DE RAZBOI (gaz de lupta, 300 mg / metru cub de aer, timp de 10 minute = doza letala pentru om!!!)".

Citeste continuarea pe stirilekanald.ro!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate