In loc sa ii ajute, ii jumuleste de bani! Biserica cere ajutorul saracilor - Uite pentru ce le baga mana adanc in buzunare

Patriarhia Romana cere ajutor pentru finalizarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului si a trimis o circulara primariilor si consiliilor judetene din tara.

novalue
Autor: I.M.D.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane le cer alesilor locali cateva sute de mii de lei: "Va rugam, domnule Presedinte al consiliului judetean sa acordati un sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Romane pentru plata materialelor si manoperei necesare lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului."

"Avem in plan sa includem in bugetul de anul viitor acesta suma de 200.000 de lei si sa vedem daca va fi aprobata", a declarat Purtatorul de Cuvant Primaria Bistrita.

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

500.000 de lei le-a cerut Patriarhia autoritatilor bistritene, in conditiile in care in oras Biserica nu are niciun centru social sau un adapost pentru oamenii strazii. 200.000 de lei au cerut reprezentantii Patriarhiei si Primariei si consiliului judetean Satu Mare, insa edilii au spus NU din start.

Un refuz categoric a venit si de la Timisoara: "Noi am alocat si am dat efectiv in anul 2013 o suma de 400.000 lei pentru reabilitartea Catedralei Miropolitane din Timisoara, drept urmare nu mai avem bani si pentru Catedrala Mantuirii Neamului", au declarat autoritatile.

Patriarhia sustine ca nu este deloc deplasata aceasta cerere de donatie.

"Unii enoriasi din tara spun ca ei nu vor veni niciodata sa se roage la Catedrala din Bucuresti.

Viitoarea Catedrala Patriarhala nu este doar a bucurestenilor, ci a tuturor romanilor din tara si strainatate"- a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

In acest moment, proiectul grandios al Catedralei Neamului este executat in proportie de 15%. Pana acum s-au strans 25 de milioane de euro din necesarul de 100 de milioane. Ritmul de colectare a scazut la jumatate in ultimul an, informeaza stirileprotv.ro.

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies