În plină pandemie de coronavirus, ministrul de Finanţe al Germaniei s-a sinucis. Nu a mai rezistat presiunilor

Ministrul de Finanţe al Germaniei, Thomas Schaefer, s-a sinucis sâmbătă. Potrivit unor surse, ministrul era copleşit de situaţia creată de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Ministrul de Finanţe al Germaniei, Thomas Schaefer a fost găsit fără viaţă sâmbătă, lângă o cale ferată la sud-vest de oraşul Frankfurt, informează News.ro. Schaefer avea 54 de ani şi era ministru de finanţe de zece ani. Potrivit unor surse din anturajul lui, ministrul era foarte îngrijorat de situaţia creată de coronavirus şi a decis să îşi pună capăt zilelor. 

Citeste si: Lupta împotriva COVID-19. România se pregătește de scenariul 4. Ce presupune asta

Citeste si: Ministrul Finanțelor Florin Cîțu este un adevărat moșier! Împreună cu fratele său a primit de la părinți mai multe terenuri agricole și păduri

Thomas Schaefer era îngrijoart că nu va satisface asteptările populaţiei

În urma declaraţiilor oficiale ale familiei şi ale liderul regiunii, Volker Bouffier procurorii din Wiesbaden au decis că a fost vorba de o sinucidere.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

“Suntem şocaţi. Nu ne vine să credem şi mai presus de orice suntem cu toţii extrem de trişti”, a afirmat Volker Bouffier.

Citeste si: Ministrul de finanţe al landului Hessa s-a sinucis, copleşit de îngrijorare cu privire la efectele pandemiei asupra economiei

El a precizat că Schaefer muncea “zi şi noapte” pentru a ajuta companiile şi salariaţii să facă faţă impactului pandemiei de coronavirus asupra economiei.

“Trebuie să presupunem că era profund îngrijorat. Exact în această perioadă dificilă am fi avut nevoie de cineva ca el. El nu a găsit, evident, o cale de ieşire. Şi-a pierdut speranţele şi ne-a părăsit. Suntem şocaţi şi consternaţi”, a spus liderul executivului din landul Hessa.

Schaefer era căsătorit şi avea doi copii.

În landul Hessa se află capital financiară a Germaniei, Frankfurt, unde au sediile, între altele, Deutsche Bank şi Commerzbank, dar şi Banca Centrală Europeană. 

Coronavirus Germania: Ţara ar putea avea aceleaşi probleme ca Italia

 Sistemul de sănătate al Germaniei va înfrunta aceleaşi dificultăţi ca al Italiei, dacă numărul cazurilor de coronavirus va creştem, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung şeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, citat de Reuters.

Duminică bilanţul cazurilor de coronavirus din Germania arăta că 52.547 sunt infectaţi şi 389 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza bolii.

"Nu putem exclude că vom avea mai mulţi pacienţi decât aparate de respirat în această ţară și trebuie să ne aşteptăm că nu vor fi suficiente capacităţile", a spus Wieler.Comparativ cu alte ţări afectate de pandemie, Germania are o rată scăzută de mortalitate în rândul pacienţilor atinşi de coronavirus.

"Acest lucru se întâmplă în principal pentru că testăm atât de mulţi oameni", a declarat Wieler pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, adăugând că numărul mare de teste înseamnă că Germania are multe cazuri înregistrate în statisticile sale de oameni mai tineri care au doar simptome uşoare.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu este un adevărat moșier! Împreună cu fratele său a primit de la părinți mai multe terenuri agricole și păduri

FOTO! Ce vila smechera si-a tras la munte fostul ministru de interne Cristian David!

Bea în fiecare dimineață un pahar cu apă cu un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu! Efectele miraculoase pe care le vei simți

Uite cine ar putea sa fie ministrii in guvernarea lui Dacian Ciolos! Nu se schimba prea mult, se pastreaza multi din cei vechi! Lista e aici!

Dana Roba a ajuns sa ne indemne la pocainta! Tulburata de tragedia de la Colectiv, fosta amanta a lui Nicolae Guta spune: “Nu are nicio treaba Dumnezeu cu ce a fost acolo!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies