În România, mai frig decât în Siberia. Urmează zile cu ger extrem. Meteorologii anunță că temperaturile vor ajunge până la minus 22 de grade Celsius

Stiri

În România, mai frig decât în Siberia. Urmează zile cu ger extrem. Meteorologii anunță că temperaturile vor ajunge până la minus 22 de grade Celsius

Mare atenţie: zăpada neîndepărtată de pe străzi şi trotuare se transformă în gheaţă de la noapte. Urmează temperaturi negative record, chiar şi de minus 22 de grade, spun meteorologii. Va fi mai frig în ţara noastră chiar şi decât în Siberia, unde nu mercurul nu coboară sub minus 7 grade zilele acestea.

Trotuare necurăţate, acoperite de zăpadă şi gheaţă. Aglomeraţie şi nervi. Aşa arată o dimineaţă de iarnă în Bucureşti!

Oamenii s-au întrecut cu autobuzele şi, culmea, au ajuns mai repede la destinaţie.

Dacă pe bulevarde autorităţile au intervenit cât de cât, pe străduţele lăturalnice e dezastru. S-au format şleauri, iar bălţile au îngheţat deja de azi-noapte.

Citeste si: Lăsat liber să ucidă! Cum a acționat criminalul din Chitila, după ce soția lui a cerut ordin de protecție împotriva lui. Detaliile unui caz înfiorător

Citeste si: Prima fotografie de cuplu cu Bogdan Mocanu și Bianca de la Puterea Dragostei! Cum au reacționat fanii

Citeste si: Mesajul dur al unui neurolog! Ce spune despre părinții care își obligă copiii să scrie și să citească de la vârste fragede: „Sunteți proști”

Clar este că oamenii n-au aşteptat ca autorităţile să-şi amintească de ei. Şi-au deszăpezit singuri trotuarele şi chiar străzile. În România, lopata e la putere când vine vorba de zăpadă.

Petre Nechita, reporter Ştirile Kanal D: După temperaturile de noaptea trecută, curăţarea trotuarelor este o operaţiune extrem de dificilă. Aceşti oameni sunt nevoiţi să spargă gheaţa, iar asta le ia mult mai mult timp.

În România, mai frig decât în Siberia

În alte ţări, însă, îndepărtarea zăpezii se face cu utilaje speciale. Avantajul? Într-un timp scurt sunt curăţate mai multe străzi, cu efort minim. Grav e că ne aşteaptă nopţi geroase, aşa că zăpada şi băltoacele riscă să se transforme în suprafeţe îngheţate, extrem de alunecoase.

Următoarele 2 nopţi aduc temperaturi negative record pentru această iarnă.

Citeste si: Vremea rea face prăpăd! Un TIR a fost doborât de vântul puternic

Oana Catrina, meteorolog: O vreme geroasă în cea mai mare parte a ţării asta pentru că valorile minime vor coborî frecvent sub minus 10 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi le aşteptăm în depresiunile din estul Transilvaniei unde, apreciem noi, valorile termice vor coborî sub minus 22 de grade Celsius.