In timpul Revolutiei din 1989, Duckadam a taiat lumanari pe care le-a impartit manifestantilor care strigau impotriva lui Ceausescu!

In timpul Revolutiei din decembrie, Helmuth Duckadam a fost unul dintre primii manifestanti care au scandat impotriva lui Ceausescu!

Distribuie pe:

fara descriereIn timpul Revolutiei din decembrie 1989, Helmuth Duckadam detinea functia de vicepresedinte al clubului Vagonul Arad si a fost printre primii care a iesit in strada pentru a protesta impotriva lui Ceausescu. Helmuth a rememorat acele momente ca si cum s-ar fi intamplat ieri: “Imi aduc aminte ca noi am iesit printre primii, pentru ca am vazut ce se intampla. Actualul sediu al prefecturii era inconjurat de armata si  trupe ale militiei. I-am intrebat ce ganduri au? Mi-au spus ca nu vor trage, in nici un caz. Totul se intampla pe data de 21 decembrie. Aradul a fost al doilea oras dupa Timisoara care s-a ridicat impotriva regimului. Imi amintesc ca atunci cand am ajuns acasa de la manifestatie si l-am vazut pe Ceausescu vorbind la televizor m-am ingrozit. Deja ma asteptam sa fiu ridicat de securitate”, a povestit Duckadam pentru WOWbiz.ro.

Putini sunt cei care stiu ca, tot in acea seara de 21 decembrie, Duckadam a facut un gest unic.  “Am facut prima slujba in noaptea de 21, aici, la o manastire langa Arad. Am strans 3000 de lei de la oameni si am cumparat lumanari. Am fost la Maica Stareta, care s-a rugat sa nu fie varsare de sange. Aveam un cleste si taiam lumanarea in doua pentru ca tot mai multi oameni sa poata primi lumanari.. Dintr-o data s-a facut lumina si lumea a inceput sa se roage. A fost un moment special. Din pacate jertfele romanilor care au cazut pentru libertate au fost in van”, a spus cu amaraciune Helmuth Duckadam.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate