In ultimul an, in Capitala, au fost eutanasiati 350 de caini! Vezi motivul pentru care au fost omorate animalele

Legea eutanasierii a primit unda verde de la Guvern, iar normele metodologice de gestionare a problemei cainilor fara stapan au fost aprobate. De-acum, maidanezii pot sa fie eutanasiati.

novalue
Autor: Ana Maria Petre

Si totusi, in Capitala au fost eutanasiati, numai in ultimul an, 350 de caini. Declaratia a fost facuta de reprezentantul ASPA, care a precizat insa ca acestia erau doar caini bolnavi." De un an incoace, am eutanasiat 350 caini! Niciunul fara un temei legal. Erau foarte bolnavi. Noi incurajam adoptia", a declarat Razvan Bancescu, directorul ASPA.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Conform normelor de aplicare a Legii eutanasierii, votate miercuri de Guvern, de la 1 martie 2014, animalele care se afla in adaposturile primariilor si care nu sunt adoptate vor putea fi eutanasiate in 14 zile. ”Aceste norme dau unda verde uciderii in masa a sute de mii de animale. Decizia Executivului este o grava eroare, care va perpetua problema cainilor fara stapan. Normele de aplicare incalca legi deja existente, descurajeaza adoptiile, nu respecta principiul transparentei si sunt menite sa dea nastere unor abuzuri la adresa cetatenilor care detin caini sau care vor dori sa adopte”, atrag atentia reprezentantii Vier Pfoten.

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies