In ultimul an, in Capitala, au fost eutanasiati 350 de caini! Vezi motivul pentru care au fost omorate animalele

Legea eutanasierii a primit unda verde de la Guvern, iar normele metodologice de gestionare a problemei cainilor fara stapan au fost aprobate. De-acum, maidanezii pot sa fie eutanasiati.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

Si totusi, in Capitala au fost eutanasiati, numai in ultimul an, 350 de caini. Declaratia a fost facuta de reprezentantul ASPA, care a precizat insa ca acestia erau doar caini bolnavi. "De un an incoace, am eutanasiat 350 caini! Niciunul fara un temei legal. Erau foarte bolnavi. Noi incurajam adoptia", a declarat Razvan Bancescu, directorul ASPA.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Conform normelor de aplicare a Legii eutanasierii, votate miercuri de Guvern, de la 1 martie 2014, animalele care se afla in adaposturile primariilor si care nu sunt adoptate vor putea fi eutanasiate in 14 zile. ”Aceste norme dau unda verde uciderii in masa a sute de mii de animale. Decizia Executivului este o grava eroare, care va perpetua problema cainilor fara stapan. Normele de aplicare incalca legi deja existente, descurajeaza adoptiile, nu respecta principiul transparentei si sunt menite sa dea nastere unor abuzuri la adresa cetatenilor care detin caini sau care vor dori sa adopte”, atrag atentia reprezentantii Vier Pfoten.


Citește și:

Politicienii încep demersurile pentru combaterea risipei alimentare: românii aruncă anual, în medie, peste 129 kg de mâncare

Se va isca o răscoală împotriva Reginei Angliei? Zeci de angajați au pornit o revoltă împotriva monarhului

O fetiță de 3 ani a murit după ce a ingerat cocaina ascunsă în casă de tatăl ei

Un cuplu s-a aflat la un pas de moarte: o stâncă le-a căzut peste mașină și a trecut prin parbriz, pe DN 66

Un tânăr de 21 de ani și-a pierdut viața după ce a câzut într-o fântână adâncă de 12 metri

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies