INCA O DRAMA IN LUMEA ACTORILOR: Serban Ionescu a decedat dupa o lunga suferinta!

Actorul a decedat la ora 23.15. La Spitalul Floreasca se afla la ora actuala Magda Catone, sotia marelui artist.

Distribuie pe:

Actorul Serban Ionescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din 18 septembrie până în 2 octombrie, pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare în vederea asigurării unei alimentaţii complete.

"Această procedură era necesară şi continuă protocolul de monitorizare în cadrul suferinţei neurologice (scleroză laterală amiotrofică)", declara atunci conducerea Spitalului Elias.

Potrivit sursei citate, pe perioada spitalizarii, Serban Ionescu a fost constient, nu a prezentat tulburari respiratorii si nici nu a necesitat alt tip de ingrijire medicala, astfel ca in 2 octombrie a fost externat. La jumatatea lunii august, Serban Ionescu, diagnosticat initial cu borelioza, in urma cu un an, s-a intors in Romania de la clinica din Germania in care a fost ingrijit si unde a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica.

Avocatul lui Serban Ionescu declara atunci că boala de care sufera Serban Ionescu este incurabila.

Scleroza laterala amiotrofica, o boala incurabila

"Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament", preciza atunci avocatul Catalin Dancu. El spunea ca Serban Ionescu locuieste in Bucuresti, in casa unui prieten.

Scleroza laterala amiotrofica consta intr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinării, numite neuroni motori, ce controleaza muschii voluntari, care fac posibila miscarea. Scleroza laterala amiotrofica este o boală progresiva, invalidanta si fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului devin treptat din ce in ce mai dificile si pot provoca diferite alte boli si complicatii.

Maladia poate debuta la orice varsta, insa este mai frecventa la varsta a doua si a treia. Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute, dar se ştie că aproximativ 5-10% din pacienti prezinta o forma mostenită a bolii.

Boala cu care a fost diagnosticat initial Serban Ionescu, borelioza, prezinta o serie de simptome asemănătoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectând la rândul ei muschii si alte organe si provocand probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia.

fara descriere

Serban Ionescu, o viata dedicata teatrului si filmului romanesc

Serban Ionescu s-a nascut s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. Din cauza ca tatal, pilot de vanatoare, era detasat mereu in alta localitate, Serban Ionescu si-a petrecut copilaria intre Brasov si Caracal, unde tatal sau lucra. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta si dupa patru incercari a intrat la teatru. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pellea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani.

Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru Serban Ionescu, care a urmat sa joace la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care din 2001 a putut fi admirat în producţiile Teatrului National Bucuresti (TNB). In 1980 regizorul Mircea Mureşan i-a incredintat ceea ce a fost considerat rolul vietii sale: Ion, in filmul "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii". A mai jucat în numeroase producţii, precum: "Horea", "Padureanca", "Mircea", "Pacala se intoarce". In ultimii ani a jucat in filmele: "Umilinta" (2011) si  "Websitestory" (2010).

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate