Încă o localitate din România intră în carantină. Regulile de intrare și ieșire din localitate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis miercuri instituirea carantinei în satul Gornet, comuna Gornet.  În ultimele două săptămâni, în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19, potrivit Agerpres. 

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Încă o localitate din România intră în carantină. Regulile de intrare și ieșire din localitate
Încă o localitate din România intră în carantină. Regulile de intrare și ieșire din localitate


In articol:

Prefectura Prahova a anunțat că localitatea Gornet va intra în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de rezultatele anchetelor epidemiologice. Este a doua localitate care intră în carantină, după ce, tot astăzi, s-a închis satul Cartojani, din Giurgiu.

În ultimele două săptămâni, în comuna Gornet au fost raportate 15 cazuri, la 3000 de locuitori, astfel că rata de infectare a depășit nivelul de alertă.

Această hotărâre a fost adoptată (...) deoarece: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile - au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice", transmite Prefectura Prahova.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Am ajuns ciuma Europei, pentru că nu am respectat regulile”. Ministrul Sănătății, anunț despre starea de urgență

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: BREAKING NEWS Prima localitate plasată de astăzi în carantină. Măsura intră în vigoare de la ora 17

Citeste si: Alertă în România! S-a depășit un nou prag critic de cazuri de coronavirus

Regulile de intrare și ieșire din localitate

În comună îşi desfăşoară activitatea doi medici de familie, nevoile esenţiale pot fi asigurate prin existenţa la nivelul localităţii a mai multor magazine şi a unei farmacii, iar la nivelul localităţii există trei poliţişti locali şi cinci angajaţi la pază locală.

Măsura carantinării nu este egală cu închiderea unei localităţi, ci vine în sprijinul cetăţenilor care nu sunt infectaţi şi asigură o mai bună gestionare a combaterii răspândirii bolilor. (...) Intrarea/ieşirea în/din satul Gornet, judeţul Prahova, este permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

În acest moment, autorităţile locale aşteaptă emiterea Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru instituirea carantinei zonale.

Tot miercuri a fost instituită carantina în satul Cartojani, din județul Giurgiu. În localitate au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu coronavirus, la o populatie de 3.000 de oameni.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Nici mai mult, nici mai puțin de 70 DE PLANTE de cannabis au fost descoperite în locuința unui Brașovean

Denise Rifai, anunț în direct: Vreau să mă mărit și să devin mămică. Celebra prezentatoare TV își dorește cu ardoare un băiețel

Florin Salam, povestea nevestei violate de cămătari cu soțul în cameră! Manelistul face haz de necaz: în trecut a fost și el urmărit de interlopi

Raed Arafat și-a făcut publică averea! Câți bani are în conturi și cum a ajuns să câștige aproape 5.000 de euro pe lună!

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies