Inca o lovitura crunta primita de Becali! Vezi ce sentinta a primit azi!

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Gigi Becali sa-i plateasca lui Pavel Corut daune morale de 10.000 de euro pentru ca l-a numit "diavol", "talhar", "nenorocit" si "cea mai mare zdreanta de om", instanta notand, in motivare, ca suma reprezinta "o satisfactie echitabila" acordata scriitorului.

In 16 aprilie, la mai bine de trei ani de la primul termen al procesului, Curtea de Apel Bucuresti a hotarit, in procesul de insulta si calomnie intentat de Corut lui Becali, ca finantatorul Stelei sa-i plateasca scriitorului 10.000 de euro drept daune morale, la care se adauga 2.000 de lei, cheltuieli de judecata.

In motivarea acestei decizii, instanta apreciaza ca dreptul paratului la libertatea de exprimare, respectiv al lui Becali, nu justifica afirmatiile acestuia, facute public, în cadrul interventiei telefonice în cursul unei emisiuni la postul OTV la care a participat apelantul reclamant (Pavel Corut) în 24 ianuarie 2010, ca

reclamantul ar fi un "diavol", un "tîlhar", un "nenorocit" ("cel mai mare nenorocit al neamului romanesc"), "cea mai mare jigodie si cea mai mare zdreanta de om", care, în opinia Curtii, au depasit limitele libertatii de exprimare, tinta afirmatiilor sale fiind persoana apelantului reclamant.

Instanta considera ca acordarea daunelor morale se justifica atata vreme cat Corut a probat ca Becali a facut, în public, afirmatii calomnioase si jignitoare la adresa lui, prin care i-a fost produsa o suferinta pe plan moral, social si chiar profesional si i-a fost cauzat un prejudiciu de imagine, fiindu-i încalcata astfel o componenta a vietii private.

Referitor la banii ceruti de Corut drept despagubiri, Curtea de Apel a apreciat ca "suma de 10.000 euro reprezinta o satisfactie echitabila acordata reclamantului pentru atingerea adusa onoarei, demnitatii si reputatiei sale de scriitor cunoscut, de afirmatiile pîrîtului si este de natura sa împiedice realizarea, continuarea sau repetarea unor asemenea afirmatii daunatoare de catre pîrît, care este de asemenea o persoana publica si avea la data savîrsirii faptei ilicite calitatea de europarlamentar (avuta de Becali la acea vreme- n.r.)",
dupa cum se mentioneaza în documentul citat.

In acelasi context, instanta arata ca "nu poate fi retinuta valoarea (150.000 de euro- n. r.) solicitata de catre persoana ce a suferit prejudiciul moral, deoarece, daca ar fi asa, determinarea unui astfel de prejudiciu ar fi lasata doar la aprecierea subiectiva a persoanei interesate".

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Emma Răducanu, apariție de senzație la Met Gala. Campioana de la US OPEN 2021 a defilat alături de cele mai mari vedete din lume

Emma Răducanu, vedeta momentului în tenis. Performanță incredibilă la 18 ani

Ce a putut spune o vedetă internațională despre Emma Răducanu: "Dacă joci într-o finală de tenis..."

Horoscop 19 Septembrie 2021: Taurii au parte de surprize plăcute, Leii vor avea o zi plină de peripeții

Europa se zdruncină cumplit! Nenorocirea care ne așteaptă în curând. Vin vremuri grele

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Milioane de români, sub RESTRICȚII. Intră în vigoare de duminică. Mare atenție!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies