Încă o lovitură pentru familia lui Ivan Patzaichin! Statul român va opri renta viageră de 16.000 de lei pe care sportivul o încasa lunar! Ce se întâmplă în alte țări cu urmașii marilor campioni? EXCLUSIV

După moartea lui Ivan Patzaichin, familia sportivului nu va mai beneficia de renta viageră a sportivului, care se acordă doar pe durata vieții acestuia.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Familia lui Ivan Patzaichin nu va primi nici un ban din partea statului român, după moartea acestuia.

Marele campion a încasat lunar o rentă viageră, după retragerea din activitate, însă aceasta va înceta după moartea acestuia. În alte țări, cum ar fi Ungaria, familiile marilor campioni încasează o pensie de urmaș de circa 50% din suma pe care o primea sportivul.

Familiile marilor campioni, abandonate de statul român

Ultima rentă viageră încasată de Ivan Patzaichin a fost cea din luna iulie, care, conform paginii de internet a Ministerului Tineretului și Sportului, a fost în valoare de 16.635 lei. Aceasta este suma maximă pe care o poate primi un sportiv medaliat cu aur la Olimpiadă. În cazul lui Ivan Patzaichin, acesta a cucerit 7 medalii olimpice, de-a lungul carierei: 4 de aur și 3 de argint, la caiac-canoe.

Citeste si: Ivan Patzaichin, condus pe ultimul drum de familie și prieteni! Imaginile sfâșietoare de la cimitirul Bellu

Vești proaste, așadar, pentru soția și fiica lui Ivan Patzaichin, care în afară de durerea pricinuită de pierderea acestuia, vor trebui să găsească

soluții financiare, ținând cont că banii primiți de la minister reprezentau totuși o parte importantă a bugetului familiei.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Ministerul Tineretului și Sportului a cerut recuperarea banilor pe care i-a virat din greșeală după moartea unor campioane mondiale la handbal

România nu doar că nu acordă sprijin familiilor sportivilor ba chiar a încercat să recupereze sume pe care le-au virat din greșeală, după moartea campionilor.

S-a întâmplat în 2014, atunci când Ministerul Tineretului și Sportului și-a dat seama că a virat pe cardul Victoriței Dumitrescu, campioană mondială la handbal, câte 2.600 de lei pe lună, deși aceasta decedase în 2009. De aici a rezultat o ”pagubă” de 133.000 de lei datorată unei neînțelegeri între Federația Română de Handbal și MTS. La fel s-a întâmplat și cu handbalista Cornelia Constantinescu, pe numele căreia ar fi fost virați peste 90.000
de lei, deși campioana decedase cu 3 ani înainte. Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că a început o anchetă internă și că va încerca să recupereze banii în instanță.

Ivan Patzaichin
Ivan Patzaichin, alături de soția lui, Georgiana

Cum mai merg afacerile lui Ivan Patzichin?

Puțină lume știe că Ivan Patzaichin avea, pe lângă pensie și rentă viageră, și câteva afaceri. Sportivul avea propriul brand de haine care îi purta numele, însă afacerea a mers destul de prost în ultimul an, înregistrând o pierdere de 4.000 de lei și datorii totale de peste 450.000 de lei. Firma Rowmania SRL, care aparținea lui Patzaichin, apare asociată și la localul Ivan Pescar Scrumbia Bar, care are deschise două restaurante, în Tulcea și București. Și acesta afacere a înregistrat o pierdere de aproape 90.000 de lei în anul pandemiei, la o cifră de afaceri de 3,6 milioane lei (cu 2 milioane mai mică decât în 2019).

Citeste si: Ivan Patzaichin și soția lui, poveste de dragoste impresionantă. S-au căsătorit la puțin timp după ce s-au cunoscut: "De-ar fi să mai trăiesc o viață, tot pe el l-aș alege!"

Ivan Patzaichin s-a plâns în 2011 că pensia de la stat i-a scăzut de la 2700 lei la 1700 lei brut. Patzaichin a fost antrenor emerit cu grad de general și a absolvit două facultăți.  

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ivan Patzaichin a murit. Unde va fi depus trupul neînsuflețit al marelui sportiv

Ivan Patzaichin, devastat de moartea lui Topescu: "Nu-mi vine sa cred, pleaca cei mai buni oameni din sport in ultimul timp!"

Ivan Patzaichin, sarbatorit de Carcotasi cu un tort tematic! Cristi Hrubaru: "L-am asteptat o ora in masina pe un ger cumplit. Nu puteam sa dau drumul la caldura ca sa nu...

Atenție! Destinul tău în funcție de anul nașterii

Calendar ortodox 30 noiembrie. Ce este total interzis să faci de Sfântul Andrei

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies