Inca o taxa care incinge spiritele! Cat vom plati de acum pentru apa de ploaie! Este obligatoriu

Romanii platesc deja bani buni pentru apa de ploaie. In Bucuresti cantitatea de apa pluviala pentru persoane fizice este de 0,2 mc/mp/an, potrivit site-ului companiei Apa Nova, iar tariful pentru canalizare este 2,26 de lei / mc (TVA inclus).

Distribuie pe:

Autor: A. I.

fara descriere

Rezulta ca o familie care traieste intr-un apartament de 50 de mp in Capitala plateste 22,6 lei anual pentru serviciile de canalizare, potrivit capital.ro.

Pana acum existau prevederi legale prin care romanii puteau scapa de taxa pe apa de ploaie prin hotarare de Consiliu Local. Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 26 iulie decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare. Potrivit acesteia, costurile generate de colectarea, transportul, epurarea si evacuarea apelor pluviale vor fi suportate de utilizatorii serviciului, adica de populatie.

Primarul orasului Gaesti, Grigore Gheorghe, le-a atras atentia localnicilor ca de acum Compania de Apa ii va obliga sa plateasca si pentru apa de ploaie, iar el nu mai are nicio parghie pentru a se opune.

"Dragi găeşteni, după ce că plătim unul dintre cele mai mari preţuri la apă-canal din ţară, iar calitatea apei o ştiţi, Compania de apă ne mai face o surpriză şi în curând fiecare gospodărie va plăti lunar şi apa de ploaie în funcţie de suprafaţa deţinută. Să avem o zi liniştită", a fost mesajul primarului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate