Inca un demnitar arestat. E acuzat ca a cerut mita 200.000 de euro

Fostul deputat PDL Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi cerut 200.000 de euro mita pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene ca sa atribuie contracte de investitii unor firme, a fost arestat preventiv pe 29 de zile. Sentinta de arestare, care nu este definitiva, a fost data de Tribunalul Bucuresti, care a admis cererea DNA.

Distribuie pe:

fara descriereFostul deputat Alin TrasculescuProcurorul de caz al DNA, prezent la sedinta, a cerut judecatorilor arestarea lui Trasculescu, invocand trei fapte foarte grave pe care le-ar fi comis politicianul. Prima se refera la starea de spaima a denuntatorului Mircea Alexandru Vintilescu, care a venit "ingrozit la DNA", pentru ca "trebuia sa dea o spaga unui deputat" iar acesta trimisese peste el recuperatorii. Procurorul DNA a mai spus judecatorilor ca Trasculescu "a tocmit" doua persoane, martori in cauza, care sa se ocupe de paza si supravegherea intalnirilor sale cu Calota si Vintilescu.

"El a asigurat aceasta paza inclusiv la sediul sau de partid, unde la momentul final astepta confirmarea primirii banilor de catre Calota", a spus procurorul. Cea mai grava actiune a politicianului ar fi constat in filarea anchetatorilor DNA de catre cele doua persoane angajate de deputat pentru paza si supravegherea fostului demnitar. "Autoturismele DNA au fost luate in primire si urmarite mai bine de sase ore de catre oamenii angajati de Trasculescu", a mai aratat procurorul.

Sentinta de arestare a fost contestata de avocati lui Trasculescu la Curtea de Apel Bucuresti.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate