Încălzeşte-ţi gustarea rapid la microunde

Urmează să-ţi renovezi bucătăria şi ai de gând să-ţi cumperi şi electrocasnice noi? Ia în calcul că, pe lângă plită, cuptor, maşină de spălat vase şi hotă, vei avea nevoie şi de un cuptor cu microunde. Dacă, până acum, nu ai mai avut un cuptor cu microunde în bucătăria casei tale, îţi spunem de ce să ţii cont când cumperi cu astfel de dispozitiv.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

1. Ce tip de cuptor cu microunde îţi doreşti

Primul lucru pe care este nevoie să-l ai în vedere când vine vorba de achiziţia unui cuptor cu microunde este tipul. În principiu, cuptoarele cu microunde sunt de două tipuri: tradiţional (sau standard) şi incorporabil. Cuptorul cu microunde standard se aşază, de obicei, pe blatul de gătit sau în interiorul unuia dintre corpurile de mobilier.

Însă cuptorul cu microunde standard poate fi poziţionat oriunde în bucătărie. Avantajele unui cuptor cu microunde clasic tradiţional sunt:


- preţul mic de achiziţie;

- posibilitatea de a fi mutat în orice loc din bucătărie.


Pe de altă parte, dezavantajul unui cuptor cu microunde standard este că „strică” aspectul bucătăriei, atâta vreme cât este amplasat „la vedere”.


În ceea ce priveşte cuptoarele cu microunde incorporabile, ele se montează în interiorul corpurilor de mobilier. Prin urmare, bucătăria nu are de suferit, din punct de vedere estetic. Din contră, un cuptor cu microunde incorporabil poate să reprezinte un element extrem de atractiv din perspectivă vizuală, atâta vreme cât este ales corect. Asemenea unui cuptor cu microunde tradiţional, un cuptor cu microunde incorporabil este foarte simplu de utilizat.

„Minusurile” unui cuptor cu microunde incorporabil îl reprezinta preţul mai ridicat de achiziţie, prin comparaţie cu un cuptor cu microunde standard, şi imposibilitatea de a-l muta dintr-un loc în altul, în interiorul bucătăriei.

 

2. Mărimea cuptorului cu microunde


Al doilea lucru de luat în calcul la achiziţia unui cuptor cu microunde este mărimea sa.

Ce înseamnă „mărimea” unui cuptor cu microunde? Simplu: lăţimea, înălţimea şi adâncimea. Unele cuptoare cu microunde pot ocupa foarte mult spaţiu, aşa că ar fi bine ca, înainte să-ţi cumperi un asemenea obiect, să te asiguri că o să ai unde să-l pui în noua ta bucătărie.

 

3. Capacitatea cuptorului cu microunde


Capacitatea cuptorului cu microunde este, de asemenea, foarte importantă.

Iată, mai jos, câteva informaţii de reţinut despre capacitatea unui cuptor cu microunde:

- se măsoară în litri;

- arată cât „loc” este în interiorul cuptorului cu microunde;

- o capacitate mai mare a cuptorului cu microunde înseamnă, automat, că acesta va ocupa un spaţiu mai mare;

- cuptoarele cu microunde au capacităţi diferite - până în 20 de litri, între 20 şi 25 de litri, între 25 şi 30 de litri şi peste 30 de litri.

 


4. Ofertele existente


Marile lanţuri de magazine au, periodic, promoţii la cuptoarele cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să profiţi de ocaziile când preţurile cuptoarele cu microunde sunt foarte joase. O astfel de ocazie este campania Blec Fraidei, organizată de Altex, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de produse electronice şi electrocasnice.  Dacă intri pe altex.ro sau vizitezi unul dintre magazinele companiei, o să descoperi zeci de cuptoare cu microunde la promoţii. În cazul în care alegi să mergi într-un magazin Altex, vei avea posibilitatea să testezi cuptoarele cu microunde şi, în plus, să le adresezi vânzătorilor toate întrebările tale. Dacă ai un buget redus, dar îţi doreşti un produs de calitate, merită să-ţi cumperi un cuptor cu microunde Myria . Preţurile cuptoarelor cu microunde Myria aflate, în prezent, la vânzare pe altex.ro sunt cuprinse în intervalul 200-400 de lei.


5. Funcţiile cuptorului cu microunde


Ca şi un telefon inteligent, un cuptor cu microunde dispune de nenumărate funcţii. Cu cât atât are mai multe, cu atât vei plăti în plus. Înainte să scoţi din buzunar o sumă consistentă pentru cumpărarea unui cuptor cu foarte multe funcţii, ar fi indicat să te gândeşti, cu atenţie, la nevoile tale. Îţi doreşti un cuptor cu microunde pe care să-l foloseşti ca să găteşti la abur sau ca să dezgheţi carnea ori vrei un dispozitiv doar pentru încălzitul rapid al preparatelor culinare? Dacă ai nevoie de un cuptor doar ca să-ţi încălzeşti rapid gustarea, nu are rost să plăteşti pentru alte funcţii, deoarece nu o să le foloseşti niciodată.

 

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/

 
 

 

Abonează-te pe

Citește și:

Un bărbat a postat pe Internet un bilet de vaccinare al bunicii sale din anul 1906! "În ciuda faptului că a fost vacccinată..."

Când se vor redeschide cinematografele, barurile, restaurantele și jocurile de noroc în București?! Prefectul Capitalei a făcut anunțul momentului

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

Informația momentului pentru toți angajații. Programul de muncă s-ar putea schimba radical

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Tehnologia modernă schimbă ghicitul în cafea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies