Începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Ce trebuie să știi

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că începe vaccinare copiilor.

Vaccinare copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că, începând de săptămâna viitoare, va începe vaccinare copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Tot ce trebuie să știi. 

Vaccinare copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Valeriu Gheorghiță a anunțat că va începe vaccinare copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani. Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer și pentru grupa aceasta. Sâmbătă, 29 mai, medicul a declarat că, în zilele următoare, imunizarea va putea fi făcută și în cazul copiilor.

Platforma de vaccinare este în curs de actualizare și, astfel, în curând, părintele își va putea programa copilul pentru imunizare. 

Citeste si: Românii se vor putea opera gratuit în sistemul sanitar privat! Noul OUG va aduce mai multe schimbări în Sănătate- bzi.ro

"Vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare chiar de săptămâna viitoare. În momentul în care toate etapele premergătoare acestui demers vor fi deja gata, ceea ce înseamnă semnarea autorizării de către Comisia Europeană, traducerea rezumatului caracteristicilor produsului în limba romană, publicarea pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, ulterior va fi emisă o instrucţiune în acest sens prin care va debuta în mod oficial etapa

de vaccinare pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 12 şi 15 ani.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre infectarea cu COVID-19: ”Va căpăta în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie”

Pe scurt, aceeaşi infrastructură, aceleaşi centre de vaccinare, atât centre fixe, cabinete de medicină de familie, evenimente de tip maraton de vaccinare, centre de tip drive thru, pot fi accesate atât prin programare cât şi prin prezentare directă.

În momentul acesta platforma de programare este în curs de optimizare, sperăm ca luni, pe 31 mai, să fie pregătită pentru a permite deja programarea prin contul părinţilor", a declarat Valeriu Gheorghiță, sâmbătă, la maratonul vaccinării de la București.

Vaccinare copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani
Imagine ilustrativă[Sursa foto: pexels]

În continuare, acesta a mai adăugat că schema de vaccinare este similară cu a adulatului, administrarea a doua doze, în interval de 21 de zile. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a mers să vaccineze oamenii din satul său natal. Cum a fost întâmpinat medicul

"Schema de vaccinare este similară cu a adultului, constă în administrarea a două doze, la interval de 21 de zile. Datele din studiile clinice sunt cât se poate de bune, în sensul în care avem un profil de siguranţă foarte bun, o telerapiditate foarte bună şi o maximă eficacitate, în sensul în care nu au fost înregistrate cazuri de COVID- 19 în grupul copiilor vaccinaţi comparativ cu cei nevaccinaţi. Ba mai mult decât atât, nivelul anticorpilor a fost semnificativ mai crescut decât în rândul populaţiei adulte vaccinate cu acelaşi tip de vaccin. În perioada următoare vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare şi cred că este o veste bună în mod deosebit pentru copiii care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, cu afecţiuni care îi expun unui risc crescut de a face o formă gravă de îmbolnăvire", a afirmat acesta. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Tinerii vaccinați împotriva COVID-19 vor primi laptopuri, tablete și telefoane mobile. Tot ce trebuie să știi

Bilanț coronavirus, 23 mai. 307 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 și 56 de decese

Medicul Adrian Marinescu vorbește despre infecția cu „ciuperca neagră”. Cum apare și de unde se poate lua: „Și din spital, există peste tot”

Horoscop Zilnic Marți 22 Iunie 2021: O stare de spirit plină de energie pozitivă atrage cu sine succesul și fericirea

Un actor extrem de cunoscut, în stare GRAVĂ! În cele din urmă, probabil că mă va ucide

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Știai că mănânci OTRAVĂ și nici nu îți dai seama? Este pitit în toate produsele, sub tot felul de nume false

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies