Incompetența face victime! O tânără arsă pe jumătate din corp a fost trimisă acasă de medici. I-au spus să se trateze cu cremă de gălbenele

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul de Arși din București, după ce o tânără a fost trimisă acasă, deși a suferit arsuri pe jumătate din corp.

Distribuie pe:

Incompetența face victime! O tânără arsă pe jumătate din corp a fost trimisă acasă de medici. I-au spus să se trateze cu cremă de gălbenele


In articol:

Bernadette, o fată de 22 de ani, a suferit arsuri grave și a fost trimisă acasă și sfătuită să își trateze rănile nevindecate complet în spital, cu cremă de gălbenele.

Mai mult decât atât, starea tinerei s-a înrăutățit, iar acum este internată la terapie intensivă în Arad, fiind conectată la aparate.

Cum a ajuns Bernadette în această stare

Coșmarul tinerei a început acum două luni, când o explozie a distrus apartamentul din Satu Mare în care locuia cu iubitul ei. În urma deflagrației unei instalații de încălzire improvizată, ea a suferit arsui grave pe o suprafață mare de corp.

Deși a fost tratată la Spitalul de Arși din București, durerile sunt persistente și, după cum spun apropiații, trebuie timp ca să se vindece complet.

“E clar, nu este vindecată, atâta timp cât de bandajezi un om şi fașele şi tifoanele i se prind în acele plăgi clar nu este vindecată.”, declară sora tinerei, Andrea Bota.

Bernadette a fost externată în urmă cu 6 zile, însă a început să se simtă rău marți seară și a fost dusă la spitalul din Ineu, apoi la cel din Arad, unde este și în momentul de față, la terapie intensivă.

Citeste si: Tatăl Gabrielei Cristea a ajuns la azil, iar pe casa lui Eugeniu a apărut un anunț ciudat: ”Casă de vânzare” Cum comentează doamna Pușa, partenera bărbatului FOTO EXCLUSIV

Citeste si: Amănunte zguduitoare din raportul medicului legist! Cum s-a aflat ADN-ul Alexandrei Măceșanu: ”Cei 7 dinți măcinați, amestecați împreună…”

Citeste si: Bianca Drăgușanu își scoate silicoanele după 17 ani! Motivele pentru care a luat decizia decisivă

Familia fetei susține că medicii i-ar fi sfătuit să îi trateze rănile cu o cremă banală destinată arsurilor superficiale.

“Am primit doar indicaţia să o dăm cu cremă de galbenele şi să o schimbăm la trei zile. Are o infecţie care în momentul de faţă nu este localizată. Nemulţumirea mea este că trebuia să ne explice sau să ne spună ce anume am putea face cu o pacientă atât de arsă, cum am putea să o bandajăm.”, mai spune sora Bernadettei.

Ce părere are o supraviețuitoare a incendiului din Colectiv

Alexandra Furnea, una din supraviețuitoarele din clubul Colectiv, susține ca sistemul medical este în continuare deficitar și că se fac greșeli pe bandă rulantă.

“Berni nu era un caz de externat! Berni în mod normal ar fi trebuit să fie internată după faza critică într-un centru specializat în recuperarea marelui ars să beneficieze în continuare de pansamente de specialitate, să beneficieze de o igienă a plăgilor rămase. Externarea lui Berni mi se pare un gest iresponsabil. Un gest care-i pune viaţa în pericol. Sistemul medical din România a abandonat-o pe Berni aşa cum odinioară ne-a abandonat şi pe noi”, a declarat Alexandra.

“I s-au făcut investigaţiile medicale, iar acum aşteptăm rezultatul acestora.”, susține Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Județean Arad.

“Medicii de acolo nu ştiu cu ce să confruntă, cu ce are Berni. Practic este la un pas să păţească ceva grav şi din păcate nimeni nu-şi asumă acest lucru. În timpul spitalizării la arşi, Berni a contactat o infecţie cu microbul clostridium care este un patogen multirezistent foarte periculos pentru orice pacient, dar mai ales pentru un mare ars care este şi aşa extrem de vulnerabil.”, mai spune Alexandra Furnea.

Incompetența face victime! O tânără arsă pe jumătate din corp a fost trimisă acasă de medici. I-au spus să se trateze cu cremă de gălbenele

Ministerul Sănătății a reacționat

După ce cazul Bernadettei a luat amploare, Ministerul Sănătății s-a autosesizat și a declarat ca va deschide o anchetă în acest caz.

“Am trimis corpul de control la Spitalul de Arşi. Mangamentul spitalului a fost schimbat acum 2 săptămâni, urmează să vedem când s-a întâmplat cazul. Nu este normal ca un pacient să fie externat înainte să fie tratat înainte de a se vindeca complet.”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătății.

Rata de vindecare a victimelor din România care au suferit arsuri grave este scăzută. Există foarte puține locuri special destinate pentru astfel de victime, la noi în țară fiind doar 23 de paturi în care oamenii pot fi tratați, și anume în București, Timișoara, Iași și Brașov. Chiar și Ministrul Sănătății, Victor Costache, recunoaște că avem prea puține locuri pentru a trata marii arși.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate