Incredibil! Află cât de important este Managementul Riscului în Afaceri

Chiar daca nu este momentul pentru inspectia tehnica periodica, trebuie sa stii ca odata cu venirea primaverii masina ta necesita o revizie.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Dacă aveți o afacere sau dacă vă gândiți să clădiți bazele uneia, atunci este esențial să aveți bine pus la punct un sistem prin care să puteți gestiona riscurile. Managementul riscului în business reprezintă un proces complex care se bazează atât pe identificarea și evaluarea problemelor și priorităților economice, cât și pe implementarea conceptelor de management, astfel încât să fie scăzut impactul riscului și realizarea oportunităților. Mai multe detalii despre cum să eviți pierderile in afacerea ta gasesti aici.

Managementul riscului în afaceri poate reprezenta cheia care să vă aducă business-ul în top. Deși deciziile de risc sunt cele care vă pot oferi multe oportunități și avantaje, este esențial să știți cum să le gestionați. În caz contrar, pierderile operaționale și cele economice ar putea afecta, iremediabil, afacerea.

Cum vă poate ajuta Enterprise Concept cu managementul riscului?

Enterprise Concept, cu o experiență de peste 14 ani, este o companie specializată în structura unei întreprinderi și în gestionarea riscurilor în afaceri. Datorită consultanței în afaceri și a implementării soluțiilor IT de management integrat, business-ul dumneavoastră se va afla în mâinile potrivite.

Managementul riscului în proiecte este una dintre misiunile companiei, aceasta implementând peste 150 de proiecte de business project management, atât pentru clienți din România, cât și din străinătate. De asemenea, analiza riscului în afaceri și gestionarea acestora poate fi realizată de Enterprise Concept, indiferent de industrie și de domeniul de activitate.

Deși pe parcursul evoluției unui business, riscul este unul dintre elementele pe care este foarte probabil să le întâlniți. Importanța gestionării acestuia constă în efectele pe care le poate genera și în impactul economic și social pe care l-ar crea. 

Pornind de la analiza riscului în afaceri, după ce este corect și obiectiv identificată problema generatoare de risc, este importantă atitudinea față de aceasta.

Enterprise Concept vă ajută să determinați care este abordarea cea mai bună în raport cu mărimea posibilului impact și probabilitatea apariției sale.

Evaluarea și tratarea riscului

Procesul de management al riscului în cadrul unei afaceri presupune ca, după ce riscul a fost identificat, să poată fi evaluat. O astfel de evaluare se poate face prin metode calitative, prin care se urmărește determinarea utilității rezultatelor activității preconizate, dar și impactul posibilelor pierderi. De asemenea, evaluarea se mai poate realiza prin tehnici cantitative, caz în care se dorește analizarea impactului așteptat și care ar fi probabilitatea producerii acestuia.

Întregul proces de management al riscului presupune o desfășurare de acțiuni firești, astfel că, după ce este identificat și evaluat, se trece la tratarea acestuia.

Enterprise Concept consideră că procesul de tratare a riscurilor presupune:

 

  • Selectarea opțiunilor potrivite pentru a fi tratate zonele cu risc, luând în seamă evaluarea anterioară a riscului;
  • Stabilirea controalelor necesare pentru a fi pus în practică tratamentul riscului;
  • Verificarea îndeplinirii tuturor controalelor impuse.

 

 

Enterprise Concept este compania care nu doar că înțelege nevoile și dificultățile cu care se confruntă o afacere, ci și creează produse special adaptate și personalizate, în funcție de tipul riscului și al industriei, pentru ca business-ul dumneavoastră să facă față, cu succes, unor asemenea dificultăți.

Compania excelează în domeniul afacerilor, datorită viziunii sale desăvârșite. Implementarea tehnologiilor de afaceri celor mai performante, bazate pe cunoștințe solide în domeniu, sunt factorul cheie ce îi diferențiază pe cei de la Enterprise Concept. Sprijinirea companiilor prin dezvoltarea performanțelor corporatiste, accelerarea inovației și maximizarea producției reprezintă o carte de vizită demnă de aprecieri.

 

 

 

 

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: