Incredibil! Stii cum va fi Craciunul pe Marte?! Exact cum ne-am fi dorit si noi… Cu zapada!

In anumite zone de pe planeta Marte, spre deosebire de tara noastra, va fi cu siguranta un “Craciun” de vis! Mai exact, cu zapada! Va ninge la Polul Sud al planetei, au anuntat specialistii care studiaza fenomenul formarii ghetii si a zapezii pe acest corp ceresc.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereAsa arata norii incarcati cu zapada carbonica de pe MarteInsa gheata si zapada de pe Marte nu sunt formate din apa inghetata, asa cum se intampla pe Terra, chiar daca roverul Curiosity a descoperit apa pe Marte, noteaza descopera.ro

Atmosfera planetei contine 95% dioxid de carbon si acest compus este cel care ingheata (la minus 128 grade Celsius), formand nori din care se depune zapada carbonica, a explicat Takeshi Kuroda, de la Universitatea Tohoku. Fenomenul are loc in cursul iernii martiene, deasupra regiunilor polare ale planetei, iar eliminarea in acest fel a unei mari cantitati de dioxid de carbon din atmosfera martiana duce la rarefierea ei, la scaderea presiunii atmosferice. Este un fenomen care nu are echivalent pe Terra.

sursa foto: descopera.ro

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate