Incredibil! Un sătean din Bistriţa a realizat o operă de artă cu care şi-a surprins total vecinii! Din ce e făcută e absolut spectaculos

A construit în cele mai mici detalii o biserică, dar din beţe de chibrit! Nu este o glumă, ci opera de artă a unui sătean din Bistriţa-Năsăud, care a reuşit să-şi uimească toţi vecinii cu talentul, dar mai ales cu migală sa.

Distribuie pe:

Autor: T.S.

fara descriere
 
 
Încet, cu migală şi multă răbdare, nea Gelu a reuşit să realizeze din chibrituri o adevărată minunăţie 
 
"Ca şi nişte cărămizi, cumva! Şi după aia vine următoarea...tot aici, la jumătate,  şi după asta facem o bucată din asta!"
 
"La tururile astea mai mici: astea sunt în trepte, în spirală,  pe aici, sus! Şi la asta şi la celallat!"
fara descriere
Răbdarea bărbatului este, cu siguranţă, punctul sau forte. Omul a reuşit să reproducă, la scară mai mică, chiar şi biserica din localitate. Şi nu numai la exterior.
 
"Am lucrat la ea un an şi jumătate. (...) A fost o perioadă când am văzut că e aşa migălos... Şi am renunţat de 2 ori! dar... ", a mărturisit nea Gelu.
 

 

Pasiunea lui nea Gelu nu s-a oprit aici. Din mâinile sale au ieşit, rând pe rând, ceasuri, căni, polonice, ba chiar şi instrumente muzicale.
 
 
"O vioara făcută după un model original!
Dacă i-am pune coarde ar şi cânta?
Sunt sigur!
Deci ar avea rezonanţă?
Da! "
 
Totul este reprodus până la ultimul detaliu, iar rezultatele muncii sale au uimit tot satul!
 
"Nu am mai văzut. E foarte frumoasă! Are multă răbdare"
 
"Dar numai când faci focul şi îţi pare greu când se stinge una aşa, darămite să facă aşa ceva!  Eu nu ştiu cum a putut face "
 
Să nu credeţi însă că micile lucrări  stau  ascunse  între pereţii casei sale. Creatorul lor le-a expus prin toată ţară, pe la târguri. Iar pe unde a trecut cu ele, a stârnit admiraţia şi curiozitatea tuturor!
Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate