Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a continuat marţi evoluţia descendentă din ultima perioadă, coborând la 2,51%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe:

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă
Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă
 


In articol:

Un nivel mai redus la ROBOR la 3 luni a fost atins pe 3 mai 2018, de 2,49%.

ROBOR la 6 luni s-a menţinut la 2,59%, cel mai scăzut nivel consemnat din 3 mai 2018, când a atins 2,58%.

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă

BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5 la sută la 2 la sută începând cu data de 23 martie, în contextul adoptării unui pachet de măsuri menit să atenueze impactul situaţiei generate de epidemia de coronavirus asupra populaţiei şi companiilor româneşti. Măsura a dus la scăderea indicelui ROBOR la 3 luni de la un maxim de 3,24%, atins pe 20 martie.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Ai luat amendă din cauza restricțiilor? Cum o poți contesta

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Citeste si: Ultima oră! Cutremur în zona Vrancea - Ce magnitudine a avut

Citeste si: Reguli noi pentru noaptea de Inviere! Anuntul ministrului de Interne Marcel Vela

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuieşte ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019, anunta jurnalistii de la news.ro.

Urmatorul articol
Citește și:

Ultima oră! Cutremur în zona Vrancea - Ce magnitudine a avut

Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenta cu 30 de zile: "Pericolul nu a trecut, stati acasa! Stati acasa pentru a nu ajunge pe un pat de spital"

Cota alarmanta de imbolnaviri in Romania! Boala care se raspandeste rapid, pe langa coronavirus: 64 de persoane au decedat

Al treilea cadru medical răpus de coronavirus! O asistentă medicală din Tăndărei este decesul cu numărul 334

Gabriela Firea a dezvăluit ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor locale! Florin Pandele l-a sunat pe Ludovic Orban! "Această politică este murdară!"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies