Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat, de vizitat la Qreator by IQOS până pe 26 februarie

„Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat” a început la 20 februarie și este în plină desfășurare, expoziția putând fi vizitată în continuare, până la data de 26 februarie, la Qreator by IQOS.  

Ziua de 19 februarie, recunoscută ca Ziua Națională Constantin Brâncuși, a marcat 145 de ani de la nașterea marelui sculptor. Cu acest prilej, pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS a avut loc vernisajul live al expoziției „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat”.

Expoziția „ Infinite Connections ” face parte din proiectul „Brâncuși he[ART]beat”, inițiat de arhitecta Irina Calotă și Asociaţia Art Walk Street – AWS în anul 2016. Găzduită pentru a treia oară consecutiv la Qreator by IQOS, în perioada 20-26 februarie, expoziția din acest an creează o punte de legătură între trecut și prezent și prezintă lucrări inspirate de creația și viața lui Constantin Brâncuși.

Vernisajul s-a desfășurat cu ușile închise, doar în prezența artiștilor expozanți, însă iubitorii de artă au putut vedea, chiar dacă doar virtual, cele 19 lucrări expuse la Qreator by IQOS și au aflat detalii despre ideile din spatele lor, dar mai ales despre modul în care opera și viața lui Constantin Brâncuși i-au inspirat pe artiști în demersul lor creativ.

Totodată, cei care au dorit să afle ce pot vedea la Qreator by IQOS înainte de a vizita expoziția din bulevardul Aviatorilor 8A s-au bucurat de o experiență vizuală bogată.

În cadrul vernisajului inedit, care a îmbinat elementele unei expoziții clasice și live performance-uri artistice, publicul a putut face un tur virtual al expoziției, ghidat de gazda evenimentului, omul de radio Gojira.

Citeste si: Petrică Cercel și-a prevestit moartea. Ce a făcut la ultima cântare- bzi.ro

Momentele speciale ale serii au încântat audiența dornică să descopere, chiar și din spatele ecranelor, experiența pregătită de organizatori.

Astfel, artistul vizual Obie Platon a pus la punct ultimele detalii ale lucrării „ Sic Transit Gloria Mundi”. Coregraful Arcadie Rusu și echipa Linotip au prezentat „Brâncuși #145”, un moment de dans contemporan care îl are în centrul atenției pe Constantin Brâncuși, interpretat de Attila Bordás. Un concept semnat de Arcadie Rusu, acest moment este un exercițiu de imaginație care caută să rupă barierele dintre timp și spațiu și își propune să exploreze profunzimea creației.
De asemenea, Renata Kristof a prezentat în premieră portretul surprinzător al lui Constantin Brâncuși realizat prin tehnica string art.

Lucrările expuse la Qreator by IQOS sunt realizate de artiști din București, Constanța, Iași, Oradea și Chișinău, artiști care au ales modalități de exprimare diferite: Felix Aftene, Vladlen Babcinețchi, Emanuel Chiriac, Andrei Cozlac, Renata Kristof, Laurențiu Mogoșanu, Ana Negara, Obie Platon, Nicolae Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu și Daniel Zaporojan.

În perioada 20-26 februarie, în spațiul Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A, vizitatorii se vor putea delecta vizual cu opere lucrate din materiale și texturi diferite, de la lemn, metal, marmură, ulei pe pânză și pot admira un portret surprinzător al marelui sculptor, realizat prin tehnica string art. De asemenea, în cadrul expoziției, este proiectat filmul „ Viața lui Constantin Brâncuși”, în regia lui Cornel Mihalache.

Cele mai frumoase momente ale serii, precum și crâmpeie din atmosfera de la eveniment pot fi văzute în continuare pe pagina de Facebook Qreator by IQOS și pe contul de Instagram, pe care gazda evenimentului, Gojira, a împărtășit comunității Qreator by IQOS momentele lui preferate de la vernisaj.

*** Vizitarea expoziției se face cu respectarea regulilor și recomandărilor valabile în prezent. Accesul pentru vizitare este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani și se face ținând cont de capacitatea maximă a spațiului. În incinta clădirii nu vor fi admise mai mult de 40 de persoane concomitent. Accesul vizitatorilor va fi permis doar dacă aceștia poartă mască de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul pe toată durata vizitei, și dacă au o temperatură sub 37,3°C.

Articol realizat în parteneriat cu Qreator by IQOS.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Cate tipuri de aur exista?

Fetiță dispărută de trei luni, găsită fără suflare într-un subsol. Trupul Victoriei zăcea îngropat la 2 metri adâncime

Cum să lucrați de acasă în 2021

Horoscop Zilnic Sâmbătă 18 Septembrie 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor

S-a anunțat carantina în România! Florin Cîțu va da ordin clar

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies