Stiri

Informare meteo de vreme rea: Ninsori si vant puternic

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.N.C.


Informare meteo de vreme rea: Ninsori si vant puternicicon photo
 
A fost emisa o informare meteo de intensificari ale vantului in sudul Banatului si in zona inalta din vestul Carpatilor Meridionali si ninsori moderate cantitativ in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti si Gorj. 
 
”Vantul se va intensifica treptat din cursul noptii de luni spre marti (19/20 februarie) in sudul Banatului, unde rafalele vor depasi temporar 80 km/h, dar si pe crestele inalte din vestul Carpatilor Meridionali, cu viteze in general de 65...75 km/h, local viscolind sau spulberand zapada. In intervalul mentionat, in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti si Gorj vor fi ninsori moderate cantitativ si se va depune strat nou de zapada.” precizeaza ANM, care adauga ca in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prezentul mesaj.
 
 
Meteorogul de serviciu, informatii de ultima ora
 
Oana Paduraru, meteorolog ANM de serviciu, a anuntat, la Antena 3: "Avem in vigoare o informare meteorologica, din aceasta seara, de ora 22:00, pana miercuri dimineata, la ora 10:00. Fenomenele vizate sunt: intensificari ale vantului, indeosebi in partea de sud-vest a teritoriului, cu precadere in sudul Banatului, unde, la rafala, se vor depasi chiar si 80 km/h, dar si in partea vestica a Carpatilor Meridionali, unde ne asteptam la rafale de peste 65 - 75 km/h. In zona deluroasa si montana a judetelor Gorj si Mehedinti, vor fi ninsori mai consistente care vor depune un strat nou de zapada. Intensificarile vantului din aceasta zona vor duce la spulberarea si viscolirea zapezii".
 
In ceea ce priveste prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, vor fi precipitatii mai mult in sud-vest, temperaturile au tendinta de scadere, potrivit evz.
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune