Informatii uluitoare despre inmormantarea Gherghinei Dolanescu! Ionut Dolanescu da cartile pe fata: “Mama Didina nu va fi depusa la capela si nu va avea lumanari, coliva sau pomana!"

La cinci ani si sapte luni de la moarte lui Ion Dolanescu, ieri, doliul s-a asternut din nou in familia regretatului rapsod. De aceasta data cea care a plecat dintre cei vii este Gherghina Dolanescu, mama cantaretului de muzica populara, care implinise recent varsta de 102 ani.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereIonut Dolanescu pregateste inmormatarea bunicii luiMama Didina, asa cum ii spuneau apropiatii, si-a gasit sfarsitul in casa sa din Persinari, judetul Dambovita, dupa o chinuitoare suferinta si mai bine de doua luni in care a zacut la pat, neputincioasa. Inca din timpul vietii, batrana a lasat cu limba de moarte cateva instructiuni clare in legatura cu inmormantarea sa, spunand ca vrea sa fie ingropata langa fiul ei, Ion Dolanescu, la mormantul acestuia de la Cimitirul Bellu si imbracata in port popular. Ionut Dolanescu va face asa cum si-a dorit bunica lui, dar se va tine cu sfintenie si de obiceiurile de la inmormantarile adventistilor de ziua a 7-a, cultul religios la care batrana aderase si se botezase in urma cu mai bine de 30 de ani. fara descriereGherghina Dolanescu a murit la 102 ani“Mama Didina era adventista de ziua a 7-a. Asa ca o vom inmormanta asa cum e datina la ei. Va fi o inmormantare fara lumanari, coliva si fara pomana. Nici la capela, la Bellu, nu o vom depune. Maine, in jurul orelor 10:00- 11:00 va veni un pastor si va tine o slujba, aici, la casa din Persinari unde se afla trupul bunicii mele, dupa care cortegiul va pleca spre Bucuresti. Vom ajunge la Bellu si vom merge direct la mormant unde va fi prezent un cor. La capela nu o vom depune pentru ca este o capela pentru crestini ortodocsi, iar dansa era adventista, dupa cum v-am spus. A trecut la adventisti in urma cu mai bine de 30 de ani. Practic, eu asa mi-o aduc aminte. Eu sunt crestin ortodox, asa ca nu stiu prea multe despre ritualul lor de inmormantare. Stiu doar ca nu va fi nici coliva, cum se face la noi si nici pomana sau parastas. Bine, dupa inmormantare voi strange eu toate rudele, nepotii, fratii, unchii, copiii lor si vom merge la un restaurant unde voi da o masa. Va fi o zi grea, nu poti sa tii oamenii veniti de la un drum lung nemancati si flamanzi. E o chestie de bun simt. Pomana insa, nu vom face. Respectam traditia bunicii. Adventistii de ziua a 7-a nu consuma alcool si nu mananca carne de porc. Speram ca vremea sa tina maine cu noi, sa nu ploua si sa nu fie ger”, a declarat Ionut Dolanescu in exclusivitate pentru WOWbiz.ro.fara descriereMama Didina va fi inmormantata langa Ion Dolanescu, fiul ei

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate