Înger pe pământ. Actrița Ema Vețean a întors din moarte cinci oameni

În cel mai important rol pe care l-a jucat vreodată, o tânără actriță din Sibiu a împărțit scena cu Dumnezeu: Ema Vețean a întors din moarte 5 oameni după un accident care pe ea a lăsat-o în comă profundă. Deși îndurerați de pierderea uriașă, cei dragi au înțeles că nicio suferință nu trebuie să fie în zadar și au fost de acord ca organele ei să salveze alte vieți. Pentru inima actriței, medicii n-au găsit un donator compatibil în România.

Autor: D.S.

Ema Vețean avea 38 de ani și rolul de înger i-a împlinit, parcă, destinul: cu prețul vieții, a salvat 5 oameni după o clipă îngrozitoare care i-a adus pe toți împreună- tânăra actriță a fost lovită de-o mașină și din cauza rănilor, a intrat într-un somn adânc.

Decebal Todarita, purtator de cuvant SCJU: Pacienta a fost internata in stare foarte grava in data de 22 octombrie cu hemoragie subarahnoidiana, traumatism caciocerebral sever si multiple fracture, in comă profunda.Neputincioși în fața morții, medicii au anunțat că Ema nu își mai revine. Ca moartea ei să nu fie în zadar, familia a decis să le ofere altora șansa de a lua viața de la capăt: în mai puțin de două ore, la Spitalul Județean din Sibiu au ajuns cei mai buni medici din țară și au intrat în sala de operație, unde au început prelevarea. În timp record, au reușit să pună lăzi frigorifice mai multe organe vitale.

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

 

Liviu Constantin- medic primar urolog: Au plecat la ora 10.00 si s-au intors la 19.00, cu doua grefe de calitate, un donator tanar la Sibiu, dupa care in cadrul institutului au avut loc doua interventii chirurgicale de transplant renal.Iacob Gheorghiță- purtator de cuvant ICUTR Cluj: Grefele au ajuns la doi pacienti, o femeie din Bihor de 52 de ani, care facea dializa de 11 ani, si un barbat din Dambovita de 38 de ani care facea dializa de 8 ani.

Citeste si: Promo Puterea Dragostei 30 octombrie. Scandalul dintre Ricardo și Manuela continuă. Ella recunoaște că are sentimente pentru Jador


Plămânii au fost trimiști la București, unde au fost transplantați unui pacient în stare gravă, a cărui viață depindea de ei. Tot aici, a ajuns și ficatul. Inima actriței va bate în continuare, dar departe de casă, în pieptul unui bărbat din Croația pentru că printre români, n-a fost găsit niciun compatibil. Cea căreia îi datorează viața a jucat în spectacole precum "Othello?!", "Viața cu un idiot", "Turandot", "Faust" și "Metamorfoze", în regia lui Silviu Purcărete. Cu același nume mare, a mai colaborat la lungmetrajul "Undeva la Palilula".

Constantin Chiriac, director TNRS Sibiu: De asemenea, a jucat în film și, din păcate, nu și-a dat măsura întreagă a talentului pentru că a plecat atât de devreme. Toată lumea este întristată. Sper că toți colegii mei să poată să treacă peste acest moment greu.

Colegii au așezat la intrare în teatru portretul Emei și au prins candele. Peste câteva zile, își vor lua adio de la cea pe care o iubeau atât.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Șișcanu în lacrimi după moartea lui Mihai Constantinescu

Flick, poezie emoționantă în memoria lui Mihai Constantinescu: Lumea a rămas mai mică, a plecat cel ce-l cânta pe „vitezomnul Gică”

Fosta elevă a lui Mihai Constantinescu, în lacrimi: „Nu pot să cred! E o tragedie cumplită”

Locul de veci al lui Mihai Constantinescu a fost pregătit din timp

TRAGEDIA dimineții! A MURIT și ea sfâșiată de câini. O țară întreagă este îndoliată

Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit

Schimbări importante la pensii. Milioane de români sunt vizați de cele „patru modificări”

Fosta elevă a lui Mihai Constantinescu, în lacrimi: „Nu pot să cred! E o tragedie cumplită”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies