Înscriere liceu 2022. Acte necesare pentru înscrierea la liceu

A început perioada de înscriere la licee 2022. Ce acte trebuie să depună absolvenții de gimnaziu.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Înscriere liceu 2022. Elevii se află în perioada de înscriere, completare a opțiunilor și depunerea dosarului la instituții. Ce acte trebuie să pună viitorii liceeni în dosarul de admitere la liceul dorit?

Care este perioada înscrierii la liceu 2022

Ei bine, elevii au început să completeze fișele de admitere de luni, 4 iulie, și au timp până pe 11 iulie 2022. Astfel, elevii împreună cu părinții merg la școala gimnazială în care au studiat, unde, alături de profesorul diriginte, completează opțiunile dorite pe fișă.

Primul pas este alegerea specializării pe care aceștia o doresc (mate-info, filologie, științe sociale, științe ale naturii etc.), iar apoi să se orienteze către liceele care au aceste specializări. Alegerea filierei este la fel de importantă, de aceea broșura de admitere 2022 prezintă în amănunt cele trei categorii: filieră teoretică, filieră tehnologica și filieră vocațională. Tot în această broșură, elevii pot documenta în amănunt ce înseamnă fiecare liceu, specializare și ce meserii oferă pe viitor.

inscriere liceu 2022

Ce acte sunt necesare înscrierii la liceu 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Dirigintele este prezent la completarea fișelor, însă nu influențează în niciun fel deciziile elevilor. Profesorul este acolo pentru instruire și comunicarea informațiilor necesare, inclusiv riscurile completării unui număr prea puțin de opțiuni pe fișă, dar și completarea grăbită a acestora, care duce la eroarea repartizării și pot pierde locul la liceu.

Citeste si: Admitere liceu 2022. Media cu care se intră la Colegiul Național "Spiru Haret" din București. Elevii își pot calcula media de admitere pe baza notelor de la Evaluarea Națională 2022

Cum se completează fișa de admitere la liceu 2022

 • Elevii completează în ordinea descrescătoare preferințelor, de la cel mai dorit liceu la cel mai puțin dorit. Pe fișa de înscriere nu se completează numele liceelor, ci codurile aferente specializării din liceele dorite.
 • Conform broșurii de admitere liceu 2022, viitorii liceeni trebuie să țină cont de următoarele reguli:
 • Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni.
 • Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.
 • Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.
 • Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.
 • Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îți poate dăuna în niciun fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri disponibile.

Citeste si: Admitere liceu 2022. Cu ce medie se intră la Liceul Teoretic “Jean Monnet” din București. Vezi ce medie are fiecare specializare

Acte necesare pentru înscrierea la liceu 2022

De la afișarea repartizării computerizată, elevii au la dispoziție o săptămână pentru a merge împreună cu unul dintre părinți la liceul în care au intrat, pentru a-și depune dosarul. În cazul în care nu știți ce acte sunt necesare admiterii la liceu, iată ce trebuie să conțină dosarul:

 • cerere de înscriere, pe care fiecare școală trebuie să o pună la dispoziția elevilor
 • copie după cartea de identitate/certificatul de naștere
 • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a
 • foaia matricolă pentru clasele V – VIII
 • fişa medicalăsursă: edupedu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Admitere liceu 2022. Topul specializărilor de liceu din București, după media de admitere. Elevii își pot calcula media, după ce au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională

Admitere liceu 2022. Top licee România 2022. Cele mai bune licee din țară, în funcție de media de admitere

Un om de afaceri investește în boxul românesc! Ce face Sebastian Celea pentru campionul european Doruleț Țiu

4 zodii vor avea de luat decizii grele mâine. Astrele sunt alături de ei

Anunțul CUMPLIT despre Florin Busuioc. Ce s-a întâmplat cu prezentatorul PRO TV

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Cum scapi de amenda pentru parcare în București. Ce trebuie să știi

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies