Interlopi români, prinși după o acțiune ca în filme în Italia

Operațiune de amploare desfășurată în Italia. Carabinierii au vizat o grupare infracțională românească, care acționa în toată peninsula.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Toată Italia vorbește de acțiunile din ultimele zile ale poliției din peninsulă. Vizată a fost o grupare românească, specializată în impunerea taxelor de protecție. O metodă preluată de la mafia italiană și care a speriat întreaga peninsulă.

Însă ce e frapant e modul în care interlopii români au decis să acționeze. Acțiunea autorităților italiene a fost filmată, din întâmplare, chiar de către unul dintre mafioții români, care tocmai transmitea live, pe Facebook, din fața casei victimei sale, ce ar fi trebuit să-i dea 50.000 de euro. 

De la Lugoj, în Italia

Bandele de infractori români stabiliți în Italia au început să folosească metodele mafiei italiene pentru colectarea taxelor de protecție de la conaționali. De această dată ar fi fost vorba despre o grupare extrem de periculoasă, care funcționează după principiile mafiei, cu originile în orașul Lugoj.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Potrivit anchetatorilor, victima a fost un om de afaceri român, Ioan Popescu, iar atacatorii sunt persoane foarte cunoscute în mediile infracționale din Banat. Este vorba despre Ștefan Boț, Brăinar Șain, Ionel Ciurariu, Tiberius Rostaș, care ar fi coordonați din țară de liderii așa-numitului clan Viscol, condus de Iulian și Zlato Boț, Alexandru Șain și Varga Brătianu.

Cum și-au luat țeapă interlopii din Lugoj

Săptămâna trecută, mafioții români au mers în fața casei afaceristului, după ce îl anunțaseră dinainte să pregătească 50.000 de euro, notează cancan.ro. Aceștia nu știau, însă, că Popescu anunțase deja poliția din Italia, care pusese la punct toate detaliile capturării lor. Ajunși în fața casei victimei, unul dintre suspecți a început să trasmită live, pe Facebook. Acesta voia astfel să arate tuturor cunoscuților cum se încasează o taxă de protecție.

Ca urmare, s-a ajuns în situația extrem de rară în care un infractor transmite singur, în direct, momentul în care este ridicat de poliție!

Autorul live-ului s-a pomenit dintr-o dată cu zeci de polițiști din trupele de carabinieri cu armele îndreptate spre el. După câteva secunde, acesta a scăpat, însă, telefonul, când s-a culcat la pământ pentru a nu fi împușcat.

În portbagajul mașinii folosite de grupul de atacatori s-au găsit săbii, topoare și o grămadă de pietre, semn că aceștia luaseră în calcul și o eventuală ripostă din partea victimei, însă nu-și imaginaseră nicio clipă că omul de afaceri ar fi putut să apeleze la poliție.

 


Citește și:

Bilanț Covid-19, 23 septembrie! Cel mai mare număr de infectări cu virusul COVID-19

Alexandru Rafila, despre o nouă stare de urgență: „Dacă se vor lua măsuri...”

Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies