Interviu EXCLUSIV în studioul stirilekanald.ro! Ministrul Învățământului vorbește, pe șleau, despre ce ne așteaptă! Previziuni apocaliptice ale Ecaterinei Andronescu despre viitor! ”Nu vor mai fi...”

Ministrul Învățământului, Ecaterina Andronescu, a discutat, în studioul stirilekanad.ro, despre viitorul sistemului educațional de la noi, despre cum se vor transforma examenele de Bacalaureat și cele ale Ecvaluării Naționale, dar a lansat și o serie de previziuni de natură să îngrijoreze.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Mai exact, susține ministrul Învățământului, viitorul este din ce în ce mai nesigur pentru cei care nu pot sau nu doresc să se adapteze și să treacă prin școală, să învețe.

Citeste si: Anunțul Ministrului Educației! Ce se va întâmpla cu ora de dirigenție

Citeste si: Ecaterina Andronescu, anunț de ultimă oră! Vrea să închidă școlile

Citeste si: Ecaterina Andronescu propune NOI SCHIMBARI in invatamant. Cum vor fi structurate clasele ciclului primar, gimnazial si liceal

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

”Noi nu știm astăzi câte profesii nu vor mai fi peste 10 ani. Poate 50%... Peste 20 de ani, cu siguranță, peste 50% dintre profesiile existente astăzi nu vor mai fi. Și, atunci, ce trebuie să facem noi? Să construim o școală conservatoare, care să nu aibă dinamica necesară pentru ca cel școlit să se poată adapta acestor schimbări? Eu cred că nu. Ceea ce trebuie să facem noi este ca ritmul schimbărilor să fie ușor de asimilat și de acceptat”, explică Ecaterina Andronescu, în exclusivitate, din studioul știrilekanald.ro.

Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit ministrul, acesta este și motivul pentru care legea învățământului din România trebuie să fie modificată și, evident, să se pună la punct cu avansul tehnologic. ”Trebuie să încercăm să îi învățăm să se adapteze la schimbări, pentru că, astăzi, viața noastră, este influențată într-o manieră uriașă de tehnologie. De aceea, căutăm și noi soluții: să flexibilizăm școala, să personalizăm școala, să punem în centrul activității didactice elevul”, a mai explicat Ecaterina Andronescu.

Din acest motiv, a mai dezvăluit ministrul Învățământului, anul acesta nu vor fi probleme, așa cum au fost anii trecuți, cu manualele școlare. ”Eu sper să nu mai avem problema manualelor școlare în toamnă. A fost elaborată, încă din toamnă, o metodologie pentru evaluarea și achiziția de manuale. În această metodolofgie, ceea ce reprezintă un element de noutate, este centrarea pe calitatea manualului.

Trebuie să aibă cel puțin 95 de puncte dintr-o sută... Suntem la etapa la care se rezolvă contestațiile și, sigur, tipărim manualele în așa fel încât să le avem distribuite în prima zi de școală”, a mai explicat Ecaterina Andronescu, în exclusivitate în studioul stirilekanald.ro.

VEzi ce spune ministrul Invatamantului, Ecaterina Andronescu, despre Bacalaureat si noua lege a Educatiei, doar pe stirilekanald.ro

Ecaterina Andronescu, de patru ori ministru

Ecaterina Andronescu a fost mai întâi secretar de stat în Ministerul Educației (în 1995), apoi ministru în 2000-2003, apoi 2008-2009, în 2012 și acum este ministrul în funcție, cu același portofoliu. ”În total nu am strâns patru ani de mandat”, explică însă ministrul Învățământului, Ecaterina Andronescu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Crima înfiorătoare în Galați! Un pensionar de 75 de ani și-a ucis cu sălbăticie iubita. Cum a fost găsit cadavrul femeii

Octavian Jurma, scenarii sumbre! „10.000 de români vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni”

Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, găsit de jandarmi la păcănele!

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

NU MAI SCĂPĂM VII. A apărut primul descendent al variantei Delta. Este şi mai infecțioasă şi mai mai transmisibilă

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies