Intram in 2017, dar nu avem TOALETE in SCOLI! Zeci de elevi trebuie sa traverseze zilnic o sosea pentru a isi face nevoile. Afla unde

Zeci de elevi din Dolj merg la toaletă traversand o stradă şi o piaţă pentru a ajunge la grupurile sanitare. Unitatea de învăţământ nu are toalete în clădire şi nici măcar în curte. Dascălii fac cu rândul de pază la trecerea de pietoni pentru a-i supraveghea pe elevi. Este a zecea iarnă când toţi trec prin această situaţie si edilii fac doar promisiuni.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descrierePentru elevii unei scoli din Izvoare, jud. Dolj, mersul la toaleta este o aventura periculoasa. Pentru ca unitatea de invatamant nu are grup sanitar in incinta, acestia pleaca de la ore imbracati gros, trec o strada si apoi o piata pana cand ajung la niste toalete publice, informeaza digi24.ro.

Grupul sanitar se afla la 200 de metri de scoala si profesorii fac cu randul pentru a se asigura ca elevii nu patesc nimic pe 'drumul dus-intors al nevoilor'. Toaletele şcolii au fost construite în 2005 şi au costat 150.000 de lei, bani de la Banca Mondială. Autorităţile spun că a fost singura soluţie pentru că terenul din curtea şcolii era revendicat. De atunci, edilul face promisiuni goale.

"Direcţia de Drumuri Judeţene să ne pună nişte cauciuri înainte de trecerea de pietoni, să încetinească fiecare”, a spus Virgil Fulga, fostul primar al comunei Izvoare.

„Cu ajutorul primăriei, se vor investi 130.000 de lei pentru realizarea acestor toalete. S-a realizat deja studiul de fezabilitate”, spune directorul scolii, Fica Velcu, pentru sursa mai sus citata.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate