Intrarea în biserică a Măicii Domnului. 5 lucruri pe care e bine să le faci astăzi

În data de 21 noiembrie, creștinii sărbătoresc intrarea în biserică a Maicii Domnului.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Ce e bine să faci de sărbătoarea intrarea în biserică a Maicii Domnului?
intrarea în biserică a Maicii Domnului?

Sâmbătă, 21 noiembrie, sărbătortim intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia, așa cum se mai numește în termeni populari. Sărbătoarea aceasta este prima din postul Crăciunului și este una destul de importantă. Află ce e bine să facă în această zi! 

Ce e bine să faci de sărbătoarea intrarea în biserică a Maicii Domnului?


In articol:

Prima zi din postul Crăciunului este astăzi, în care este și dezlegare la pește. De asemenea, există multe tradiții despre sărbătoarea intrarea în biserică a Maicii Domnului. Totodată, există și multe restricții pentru această zi sfântă. 

În credința populară se precizează faptul că de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ca și de sărbătoarea de Crăciun, cerurile se deschid, iar omenirea poată să înțeleagă graiul animalelor. În plus, în această zi este momentul în care oamenii se roagă pentru împlinirea celei mai puternice dorințe din viața lor.

Citeste si: Alex Bodi a rupt tăcerea din închisoare. Mesaj cu tâlc către victima sa! - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului pe care s-o spui dimineața, înainte să te dai jos din pat

Citeste si: Ce amintește de fapt sărbătoarea ”intrarea în biserică a Maicii Domnului”?

De asemenea, la țară, fetele care vor să-și afle partenerul de viață, vor merge o la fântâna din sat cu o lumânare albă. Atunci când cocoșul va începe să cânte, fiecare fecioară va aprinde lumânarea aşezată pe marginea fântânii şi va privi în aceasta. Pe luciul apei, cea care împlineşte ritualul poate să vadă fața celui ales.

Ce e bine să faci de sărbătoarea intrarea în biserică a Maicii Domnului?
intrarea în biserică a Maicii Domnului?

Totodată, credincioșii aleg bucate de post, dar și preparate din peşte, care sunt aduse la biserică în primă fază pentru a fi sfințite. Astfel de ofrande sunt împărţite copiilor, dar şi celor sărăci. Tot astăzi, la biserică se mai fac pomeniri pentru cei care s-au stins din viață în condiţii suspecte, înecaţi şi fără lumânare. În memoria acestora se împart pachețele cu peşte, cu fructe şi lumânări ori o candelă. În plus, în anumite localităţi din nordul ţării, pentru oamenii care au murit fără lumânare se dau de pomană plăcinte cu dovleac dar şi câte o lumânare albă deoarece, conform tradiţiei, lumânarea albă, dincolo de ultimul hotar al vieţii, nu se va stinge niciodată.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 29 Noiembrie 2020: astăzi toate zodiile vor găsi rezolvare la probleme

Îți ia mașina din fața blocului! Zeci de mii de autoturisme vor fi ridicate imediat

Surpriză de proporții! Raluca Pastramă a dat concurs pentru un post unde s-au înscris mii de candidați și a luat! Ce studii are aceasta, de fapt

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Nectarie din Eghina, vindecătorul de cancer! Rugăciunea pe care trebuie să o spui

Acatistul sfinților Mihail și Gavriil. Ce spune, de fapt, acesta și ce reprezintă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies