Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce este bine să dai de pomană la sărbătoarea de pe 21 noiembrie

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce este bine să împarți celor sărmani la sărbătoarea închinată Fecioarei Maria.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce este bine să dai de pomană pentru sufletele celor adormiți, atunci când creștinii merg la slujbă cu pachete pe care le împart celor sărmani. 

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce se dă de pomană

Pe 21 noiembrie este sărbătoare mare în România. Creștinii sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică, sărbătoare închinată Fecioarei Maria.

În această zi de mare sărbătoare nu trebuie să îi uităm pe cei dragi, care au plecat dintre noi. De aceea, în ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, putem merge la biserică, ca să aprindem lumânări și să spunem rugăciuni pentru sufletele celor adormiți.

La sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică se merge la slujbă cu fructe de toamnă, turte, plăcinte, colaci și colivă, ca să fie sfințite de către preot și apoi împărțite celor sărmani.

Atenție, toate aceste alimente date de pomană trebuie să fie de POST, fiindcă suntem în Postul Crăciunului. Totodată, credincioșii pot împărți și pește, dar și preparate din pește, fiindcă la sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, este dezlegare la pește.

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

Important de reținut este ca orice împărtiți trebuie să fie sfințit de preot și să se împartă din suflet, să nu se simtă ca fiind o obligație morală.

Citește și: Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Semnificația sărbătorii de pe 21 noiembrie

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce se dă de pomană

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce se dă de pomană

[Sursa foto: PixaBay]

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Tradiții și superstiții

  • În ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, credincioșii merg la Sfânta Liturghie cu preparate de post, dar și din pește, pentru a fi sfințite și împărțite celor sărmani. Totodată, la sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică se împart nuci, colaci și turte de mălai. 
  • La sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, există tradiția ca la sate, fetele să meargă la o fântână cu o lumânare albă în mână, ca să-și afle ursitul. Se spune că la cântatul cocoșului, fecioarele care se așează pe marginea fântânii pot vedea în luciul apei, chipul ursitului.
  • Tot în ziua de 21 noiembrie 2022, copiii pun crenguțe de măr în vase cu apă. Acestea se țin în lumina și căldură ca să înmugurească și să înflorească, ca mai apoi să fie folosite în noaptea de Anul Nou, drept sorcove, potrivit crestinortodox.ro.
  • La sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, cunoscută și ca Vovidenia, se aprind lumânări pentru copiii nebotezați, dar și pentru cei morți, pentru a avea cale luminată pe cealaltă lume.
  • O altă tradiție veche care se ține în dimineața Intrării Maicii Domnului în Biserică, este cea a bătrânelor care iau din livadă: o creangă cu 7 prune, una cu 7 mere și una cu 7 alune, pe care le pun în cămară, pentru a se proteja de friguri tot anul.
  • În credința populară spune că de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ca și de Crăciun, cerurile se deschid, iar oamenii pot înțelege graiul animalelor. Este momentul în care credincioșii se roagă pentru împlinirea celei mai mari dorințe din viața lor.

Citește și: Semnificație Postul Crăciunului 2022. Tradiții și obiceiuri care se țin în Postul Nașterii Domnului

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!- stirilekanald.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce se dă de pomană

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce se dă de pomană

[Sursa foto: PixaBay]

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Rugăciune

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinise, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciune la Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Citește și Acatistul Macii Domnului pentru spor în casă

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Dezlegare la pește și cruce roșie în calendarul ortodox

Calendar Ortodox NOIEMBRIE 2022. Astăzi are loc sărbătoarea Sfântului Andrei

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!

Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies