Intre un mare sef la BNR si un personaj sinistru al comunismului exista o legatura de familie de care sigur nu stiai! "As fi un ticalos sa nu recunosc..."

La 24 de ani dupa Revolutie, mostenirea comunista e la fel de grea. Unul dintre mai marii Bancii Nationale a Romaniei, fost politician de top, stie acest lucru foarte bine, bunica sa din partea mamei fiind un adevarat zbir al regimului comunist!

Ea este Ghizela Wass, bunica lui Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu e la ora actuala viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost parlamentar si chiar presedinte al Camerei Deputatilor, in prezent ocupand functia de viceguvernator al Bancii Nationale Romane. Putini stiu ca boss-ul BNR de 42 de ani poarta o "mostenire" grea! Mai exact, Olteanu este nepotul unui personaj important dintr-o perioada sinistra a istoriei Romaniei!

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Ghizela Wass, fosta activista comunista si fosta sefa a sectiei externe a Comitetului Central este bunica din partea mamei lui Bogdan Olteanu. Stefan Andrei, fost ministru de externe al Romaniei in perioada comunista, a fost la un moment dat adjunctul Ghizelei. Acesta a povestit ca initial, bunica lui Olteanu a fost croitoreasa, devenind ulterior legatura Moscovei in Romania, pe timpul Anei Pauker! Despre nepotul ei, Stefan Andrei afirma intr-un interviu ca e un "oportunist", facand aluzie la mostenirea sa comunista si activitatea trecuta in Partidul National Liberal.
Vass s-a stins din viata in 2004, la 92 de ani! A avut o casa in zona exclusivista a marilor comunisti, pe strada Zambaccian, la numarul 1! Ea este Ghizela Wass, bunica lui Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu, oricat s-ar fi ferit sa nu se afle de legatura sa de familie, s-a vazut in urma cu cativa ani pus in fata faptelor. A recunoscut si chiar a incercat sa se "scuture" de mostenirea devenita dupa 1989 "neplacuta".

" As fi un ticalos sa nu recunosc ca am avut o viaţa mai usoara decat cei mai mulţi dintre romani. Pentru mine a fost o sansa faptul ca am avut, in vremurile acelea, macar acces la informatii de mai multe feluri. Probabil ca, la inceputul anilor '90, am avut relaxarea, linistea materiala care sa-mi permita sa nu incerc neaparat sa imi gasesc o slujba sau o meserie cu care sa plec din tara.
In ceea ce ma priveste, eu mi-o asum ca bunica (pe Ghizela Vass) si imi asum viata mea pentru mine. Eu nu am crescut cu ideile ei, eu am avut o cu totul alta conceptie si m-am dus de la bun inceput catre liberalism
", a afirmat Olteanu intr-un interviu acordat evz.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies