Intre un mare sef la BNR si un personaj sinistru al comunismului exista o legatura de familie de care sigur nu stiai! "As fi un ticalos sa nu recunosc..."

La 24 de ani dupa Revolutie, mostenirea comunista e la fel de grea. Unul dintre mai marii Bancii Nationale a Romaniei, fost politician de top, stie acest lucru foarte bine, bunica sa din partea mamei fiind un adevarat zbir al regimului comunist!

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereBogdan Olteanu e la ora actuala viceguvernator al BNRBogdan Olteanu a fost parlamentar si chiar presedinte al Camerei Deputatilor, in prezent ocupand functia de viceguvernator al Bancii Nationale Romane. Putini stiu ca boss-ul BNR de 42 de ani poarta o "mostenire" grea! Mai exact, Olteanu este nepotul unui personaj important dintr-o perioada sinistra a istoriei Romaniei!

Ghizela Wass, fosta activista comunista si fosta sefa a sectiei externe a Comitetului Central este bunica din partea mamei lui Bogdan Olteanu. Stefan Andrei, fost ministru de externe al Romaniei in perioada comunista, a fost la un moment dat adjunctul Ghizelei. Acesta a povestit ca initial, bunica lui Olteanu a fost croitoreasa, devenind ulterior legatura Moscovei in Romania, pe timpul Anei Pauker! Despre nepotul ei, Stefan Andrei afirma intr-un interviu ca e un "oportunist", facand aluzie la mostenirea sa comunista si activitatea trecuta in Partidul National Liberal.
Vass s-a stins din viata in 2004, la 92 de ani! A avut o casa in zona exclusivista a marilor comunisti, pe strada Zambaccian, la numarul 1!fara descriereEa este Ghizela Wass, bunica lui Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu, oricat s-ar fi ferit sa nu se afle de legatura sa de familie, s-a vazut in urma cu cativa ani pus in fata faptelor. A recunoscut si chiar a incercat sa se "scuture" de mostenirea devenita dupa 1989 "neplacuta". "As fi un ticalos sa nu recunosc ca am avut o viaţa mai usoara decat cei mai mulţi dintre romani. Pentru mine a fost o sansa faptul ca am avut, in vremurile acelea, macar acces la informatii de mai multe feluri. Probabil ca, la inceputul anilor '90, am avut relaxarea, linistea materiala care sa-mi permita sa nu incerc neaparat sa imi gasesc o slujba sau o meserie cu care sa plec din tara. In ceea ce ma priveste, eu mi-o asum ca bunica (pe Ghizela Vass) si imi asum viata mea pentru mine. Eu nu am crescut cu ideile ei, eu am avut o cu totul alta conceptie si m-am dus de la bun inceput catre liberalism", a afirmat Olteanu intr-un interviu acordat evz.ro

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate